Dolar

32,2787

Euro

34,9495

Altın

2.445,80

Bist

10.173,42

CHP Ardahan Milletvekili Yılmaz'dan Trump'ın imzaladığı kararnameye tepki

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 'ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı kararnamenin ırkçı, islamafobik ve gerginlik yaratacak bir kararname olduğunu düşünüyoruz ve bunu uygun bulmadığımızı belirtmek istiyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 14:15:55

CHP Ardahan Milletvekili Yılmaz'dan Trump'ın imzaladığı kararnameye tepki
CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı kararnamenin ırkçı, islamafobik ve gerginlik yaratacak bir kararname olduğunu düşünüyoruz ve bunu uygun bulmadığımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM'de yaptığı basın toplantısında ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı ve Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamasını içeren kararnameyi eleştirerek, "ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'ye yabancı terörist girişinden ülkeyi koruma kararnamesi imzaladığını biliyorsunuz. Biz bu kararnamenin ırkçı, islamafobik ve gerginlik yaratacak bir kararname olduğunu düşünüyoruz ve bunu uygun bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Özellikle insanlığın geldiği nokta itibariyle bu yüzyılda toptancı bir anlayışla, insanlığın değerlerine aykırı bir şekilde böyle bir toptan yaklaşımın hiçbir suretle doğru olmayacağını vurgulamak istiyoruz. Bu kararname yayınlandıktan sonra uluslararası toplumda, sivil toplumda ve dünyanın dört bir yanında bu kararnameye tepkiler oldu. Özellikle Avrupa kökenli ülkelerin bazılarında ve bazı çevrelerde bu kararnameyi her ne kadar karşıymış gibi gözükseler de, özellikle ırkçı yaklaşımda olan ülkelerin ve onların bazı temsilcilerinin bunu övdüğünü, hatta sessiz kalmak suretiyle bunu desteklediğini de üzülerek görüyoruz. Donald Trump ile gelir gelmez bir sürtüşmeye girmeyeyim anlayışıyla hareket ediyor olabilirler ama unutmayalım bazı konular vardır zamanında ses çıkartmazsanız sonra bağırsanız da bir şey ifade etmez, inandırıcılığınız kalmaz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin bütün sınırlarını açması, bu mültecileri Türkiye'ye getirmesi, Türkiye'nin ulusal güvenliğini kökten sarsacak olayları tetiklemiştir"

Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyeli'nin olduğunu hatırlatan Yılmaz, mültecilerle ilgili İçişleri Bakanlığı Göç İdaresinden aldığı bilgileri paylaşarak "Suriye krizinin başladığı 2011 Mart'ında Türkiye'deki Suriyeli sayısı '0', yok yani. 2011'da geçici koruma kapsamında hiçbir Suriyeli ülkemizde yok. 2012 yılında Esad'ın meşruiyetini sorgulatmak için o zaman ki siyasi iktidarın temsilcilerinin adeta Suriyeli göçmenlere gel gel politikası üzerine bir anda 14 bine çıktı. 2013'te 224 bine, 2014 yılın da 1 buçuk milyona, 2015 yılında 2 buçuk milyona, 2016 yılında 2 milyon 834 bine çıktı. Türkiye'ye göç devam ediyor. 2017 Ocak ayında ise 2 milyon 871 bin 112 Suriyeli geçici koruma kapsamında Türkiye'de bulunuyor. Dünya özellikle bu ülkelerden gelen mültecilerin arasına saklanmış teröristleri ayıklamak için büyük çaba sarf ederken, Türkiye'nin bütün sınırlarını açması, bu mültecileri Türkiye'ye getirmesi, Türkiye'nin ulusal güvenliğini kökten sarsacak olayları tetiklemiştir. Bütün bombalama olayları bu nedenle olmuştur" diye konuştu.

Haber Ara