Dolar

32,2527

Euro

34,6821

Altın

2.403,91

Bist

10.336,50

Cezayir'deki genel seçimler

İslami eğilimli Barış Toplumu Hareketi'nin lideri Mukri:'Şura Konseyinin, partimizin yeni kurulacak hükümete girmesi yönünde oy kullanması durumunda istifa edeceğim'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-14 15:06:19

Cezayir'deki genel seçimler
Cezayir'deki seçimlerden üçüncü parti olarak çıkan İslami eğilimli Barış Toplumu Hareketi'nin lideri Abdurrezzak Mukri, hareketin yeni kurulacak hükümete girme kararı alması durumunda görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Mukri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şura Konseyinin, partimizin yeni kurulacak olan hükümete girmesi yönünde oy kullanması durumunda istifa edeceğim." dedi.

Son kararın yapılacak şura toplantısında verileceğini belirten Mukri, kendisinin Başbakan Abdulmelik Sellal'e koalisyona katılma konusundaki olumsuz kararını bildirdiğini kaydetti.

Barış Toplumu Hareketi Şura Konseyinin gelecek hafta cuma günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Mukri, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'dan, yeni kurulacak hükümete katılmaları için resmi teklif aldıklarını açıklamıştı.

- Mukri ve eski lider Sultani arasındaki anlaşmazlık

Çoğunluğu oluşturmadan hükümete girmeyi reddeden Mukri ve koalisyona katılma taraftarı olan hareketin eski liderlerinden Ebu Cerra Sultani arasında son günlerde anlaşmazlık olduğu belirtiliyor.

Sultani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni hükümette yer alınması gerektiğini belirterek, Şura Konseyi üyelerine baskı yapılmaması uyarısında bulunmuştu.

Cezayir'de 5 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika yanlısı Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) 164 sandalye, Ulusal Demokratik Birlik (RDN) ise 100 sandalye ile parlamentoda çoğunluğu sağlamış, İslami eğilimli Barış Toplumu Hareketi ise 33 sandalye ile seçimlerden üçüncü olarak çıkmıştı.

Mukri, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, seçimlerde sahtekarlık yapıldığını iddia ederek, aksi halde seçimlerden en güçlü siyasi parti olarak çıkacaklarını söylemişti.

Haber Ara