Dolar

32,3492

Euro

34,8361

Altın

2.404,40

Bist

10.276,88

Ceyda Çetin Erenler: Bizler, güçlü Türkiye'nin güçlü kadınları olmalıyız

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, 'Kadını, ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 15:00:13

Ceyda Çetin Erenler: Bizler, güçlü Türkiye'nin güçlü kadınları olmalıyız
AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, "Kadını, ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz" dedi.

Erenler, Dünya Kadınlar Günü dolasıyla Sevgi Yolu üzerinde basın açıklaması yaptı. AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu etkinlikte, kadının baş tacı olduğunu vurgulandı.

Tüm kadınların gününü kutladığını dile getiren Başkan Ceyda Çetin Erenler, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sadece bir kutlama vesilesi değil, bir araya gelmek, tartışmak, düşünmek ve aynı zamanda her alanda sağlanan gelişmelerin paylaşılması gereken bir gün olmalıdır.Bu nedenle, 8 Mart, kadın meselelerini ele almak kadar, ülke meselelerini değerlendirmek için de iyi bir fırsattır. Zira kadını, ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız. Önümüzde, milletimizin ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir halkoylaması bulunmaktadır. Bizler, bu topraklar için, devletimizin bekası, çocuklarımızın geleceği için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadınlarının evlatlarıyız. Nitekim 15 Temmuz gecesi, tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınımız, Nene Hatun'larını, Kara Fatma'nın, Şerife Bacı'nın, Gördesli Makbule'nin torunları olduğunu tüm dünyaya göstermiş ve o gece, 11r kadınımız şehit olmuştur. Aydınlı Emir Ayşe'nin, 'Mademki burası bizim vatanımız; biz de bu vatanın olmalıyız.' bilinci ile çocuklarımıza güzel bir geleceği, daha güçlü bir ülkeyi miras bırakmak en büyük temennimizdir. Dünyanın giderek pek çok kargaşa ve bilinmeyen bir sürece doğru gittiği, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere pek çok kuruluş ve devletin acziyet içinde yaşanan krizleri seyrettiği, yaygın ve derin insanlık krizlerinin olduğu bir atmosfer ile çepe çevriliyken Türkiye'nin statik konumda durması beklenemez. Her konudan daha acil ve ehemmiyetli olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayata geçmesi hepimiz için kazanç olacaktır. Mevcut sistemin ülkenin refah, kalkınma yolunda mesafe almasını engellediği bilinen bir gerçektir. Yeni sistem ise terörle daha etkin mücadeleyi beraberinde getirecek, yönetimde ve ekonomide istikrarın ve hızın garantisi olacaktır. Bizler kadınlar olarak, savaşlardan, istikrarsızlıklardan, yoksulluklardan en çok kadınların etkilendiği gerçeğini unutmadan istiklal, istikbal ve istikrar için yol almak durumundayız.Bu doğrultuda, ülkemizin kalkınmasına değer katmak, hayatı ve dünyayı güzelleştirmek isteyen kadınlar olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. 'Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet' ülküsüne inananlar olarak yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Hepimizin ortak çabası, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkemize kazandıracak ve yeni sistemle birlikte kadının başta siyaset olmak üzere her alanda temsiliyetini arttırmak olacaktır. Bu inançla, 'Güçlü Türkiye'nin, Güçlü Kadınları' olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü en içten duygularımla kutlar, sağlık huzur ve mutluluk dolu nice güzel günler dilerim" diye konuştu.

Çetinbaş ve Saraçoğlu da yaptıkları konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak referandum için kadınlardan destek istedi. (EFE)

Haber Ara