Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Cebeci Hastanesinde 4 eczacının öldürülmesi

Cebeci Hastanesinde 4 eczacının öldürülmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 15:40:41

Cebeci Hastanesinde 4 eczacının öldürülmesi
Türk Eczacıları Bi̇rli̇ği̇nden (TEB) toplumun şiddet döngüsünden kurtulabilmesi, sağlıklı bir yapıya kavuşulabilmesi ve insanların huzur içerisinde yaşayabilmesi için devletin, kurumların ve politika yapıcıların acilen adım atması çağrısında bulunuldu.

TEB Merkez Heyetinin yazılı açıklamasında, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümündeki eczanede yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden eczacılara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilendi.

Toplumun tüm alanlarına sirayet eden şiddet eğiliminin, her gün yeni bir vaka ile ortaya çıktığı ileri sürülen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Toplumsal olarak yaşadığımız bu kırılma ise bireysel şiddeti giderek körüklüyor ve yaygınlaştırıyor. Hastane eczanesinde yaşanılan bu korkunç olay da şiddetin yaşam alanlarımıza nasıl nüfus ettiğinin bir göstergesi olmuştur. Bu bağlamda sağlıkta şiddet, tek boyutlu olarak ele alınamayacak, sonuçlara odaklanarak ortadan kaldırılamayacak bir olgudur. Şiddetin nedenlerine eğilerek, bunları ortadan kaldıracak bir perspektiften yoksun olan tüm çözüm arayışlarının sonuçsuz kalacağı açıktır."

Bu konuda önlem alınması da istenen açıklamada, "Toplumumuzun bu şiddet döngüsünden kurtulabilmesi, sağlıklı bir toplum yapısına kavuşulabilmesi ve insanlarımızın huzur içerisinde yaşayabilmesi için başta devletin, kurumların ve politika yapıcıların acilen adım atması ve önlemler alması artık kaçınılmaz bir hale gelmiştir." ifadesine yer verildi.

Haber Ara