Dolar

32,7236

Euro

35,0170

Altın

2.443,11

Bist

10.471,32

Çankaya Belediyesi 'Demokrasi Şehitleri'ni unutmadı

Türkiye'nin önde gelen isimlerini parklarına veren Çankaya Belediyesi, başkentte yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenleri unutmadı. Başta 10 Ekim Ankara Garı önünde olmak üzere patlamalarda yaşamını yitirenlerin anısı heykeltıraş Eşber Karayalçın tarafından yapılan 'Demokrasi Şehitleri Anıtı'yla Çankaya'da yaşayacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 15:50:00

Çankaya Belediyesi 'Demokrasi Şehitleri'ni unutmadı
Türkiye'nin önde gelen isimlerini parklarına veren Çankaya Belediyesi, başkentte yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenleri unutmadı. Başta 10 Ekim Ankara Garı önünde olmak üzere patlamalarda yaşamını yitirenlerin anısı heykeltıraş Eşber Karayalçın tarafından yapılan "Demokrasi Şehitleri Anıtı"yla Çankaya'da yaşayacak.

Turan Güneş ile Doğukent Bulvarı kesişiminde yer alan "Demokrasi Şehitleri Parkı"ndaki anıtın açılış töreni, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Taşdelen, Türkiye'de son 2-3 yılda büyük terör saldırılarının gerçekleştiğini hatırlatarak, "10 Ekim'de Ankara Garı önünde barış ve demokrasi talepleri için bir araya gelen insanları aramızdan aldılar. Kızılay'da, Merasim Sokak'ta, 15 Temmuz hain darbe girişiminde masum insanlar hayatını kaybetti" diye konuştu.

Cumhuriyete ve demokrasiye sonsuza kadar sahip çıkacaklarını vurgulayan Taşdelen, "Bir tek vatanımız var, biz orada özgürce yaşamak istiyoruz. İnsanlık suçu olan terörü lanetliyoruz. Bu anıtla hayatını kaybeden yurttaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Çankaya'da sonsuza kadar yaşayacaklar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Başkan Taşdelen'in Ankara'ya çok önemli bir anıt daha kazandırdığını belirterek, "Demokrasi ve insan hakları için ağır bedeller ödeniyor bu ülkede. O bedelleri ödeyenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz" ifadesini kullandı.

Törene, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Çankaya Grup Başkan Vekili Bülent Ateşoğulları, CHP Çankaya İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Heykeltıraş Eşber Karayalçın ile semt sakinleri katıldı.

Tören, ortasında bulunan yüz ampülle, yaşamını kaybedenlerin aydınlığını ve uzanan çelik çubuklarla yaşamını yitirenleri simgeleyen anıt heykelin açılmasıyla sona erdi.

Haber Ara