Dolar

32,3135

Euro

34,8060

Altın

2.405,86

Bist

10.229,42

Çanakkale Şehitleri 102'nci yılında Bakü'de anıldı

Bakü Türk Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 10:49:17

Çanakkale Şehitleri 102'nci yılında Bakü'de anıldı
Bakü Türk Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Bakü Türk Şehitliğinde düzenlenen törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral Zafer Ateş, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, iş adamları ve büyükelçilik çalışanları ve çocuklar katıldı.

Törende Büyükelçisi Erkan Özoral'ın Şehitlik Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve iki ülkenin milli marşları okundu. Şehitlik özel defterini imzalayan Erkan Özoral, deftere, "Kahraman Türk şehitleri. Çanakkale 102. yıl dönümü ve şehitleri anma günü vesilesiyle bir kez daha huzurundayız. Sizle sadece vatan toprakları uğruna değil, can kardeşleriniz için de gözünüzü kırpmadan kendinizi feda ettiniz. Fedakarlığınızın kutsal hatırası bugün hür Türkiye ve Azerbaycan'da yaşıyor. Kahramanlıklarınız bugün olduğu gibi gelecekte de ülkelerimize cesaret ve güç vermeye, kardeşliğimizi kuvvetlendirmeye devam edecektir. Coğrafyamız geçmişte olduğu gibi bugün de çetin koşullarla mücadele etmektedir. Azerbaycan'ın işgal altında olan topraklarında kardeşlerimiz ülkeleri uğrunda hayatlarını kaybetmektedir. Türkiye'de ise hain terör saldırıları halen vatan evlatlarını canlarını almaktadır. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında ve vatan müdafaasında canlarını koyan evlatlarımızı asla unutmayacağız. Büyük bir destanın yazıldığı bu anlamlı yıl dönümü ve şehitleri günü vesilesiyle aziz hatıranız önünde bir kere daha saygı ve minnetle eğiliyor, sizleri şükranla anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun" ifadelerini yazdı.

Tören kapsamında şehit isimlerinin yer aldığı plaketlere karanfil bırakan Büyükelçi Erkan Özoral ve diğer katılımcılar, daha sonra Azerbaycan'ın bağımsızlığı için şehit olanlar adına kurulan Şehitler Hıyabanı'na geçti.

Haber Ara