Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Cami hoparlorunden teroristlere 'teslim ol' cagrisi

Cami hoparlorunden teroristlere 'teslim ol' cagrisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 19:23:09

Cami hoparlorunden teroristlere 'teslim ol' cagrisi
Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, güvenlik güçleri tarafından tarihi Ulu Cami'nin minaresinden hoparlörle teröristlere teslim olmaları yönünde çağrı yapıldı.

Teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla Sur'da güvenlik güçlerince düzenlenen operasyon devam ediyor.

Tarihi Ulu Cami'nin minaresinden güvenlik güçlerince ikindi namazının ardından hoparlörle teröristlere teslim olmaları için yapılan anonsta, şu ifadelere yer verildi:

"Peygamberler ve Nebiler şehri Diyarbakır'ın mübarek Ulu Camisi'nden sesleniyorum. Sur bölgesi içinde oluşturduğunuz bu terör olaylarına son verin, teslim olun. Burada yaşayan insanların daha fazla mağdur olmasını istemiyoruz. Teslim olun. Daha fazla ölüme neden olmayın. Devletimizin de mücadelesinde kararlılık ortadadır. Ölümü değil, yaşamayı seçin. Teslim olun. Sevdikleriniz sizin eve dönmenizi bekler. Soğuk, açlık içinde toprak altında yaşamayı değil, devletin güvencesinde sevdiklerinizle yaşamayı tercih edin. Bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde beraber yaşamak için teslim olun. Güvenlik güçlerimize teslim olun."

Haber Ara