Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bursa'da yangın tatbikatı yapıldı

Bursa'da yangın tatbikatı yapıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:20:33

Bursa'da yangın tatbikatı yapıldı
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 100 personelin katıldığı yangın tatbikatı yapıldı.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş mevkisindeki ormanlık alanda, senaryo gereği orman yangını ihbarı alan bölge müdürlüğüne bağlı ekipler, harekete geçti. Olası yangınlara nasıl müdahale edeceklerini canlandıran ekipler, alevleri başarıyla söndürdü.

Tatbikata 12 itfaiye aracı, 4 ilk müdahale aracı, dozer, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ambulansları ile 100'e yakın personel katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Çoşkun, yaz aylarına girilmesi ile yangın tehlikesinin artması nedeniyle tatbikat düzenlediklerini söyledi.

Meteorolojiden aldıkları ilk bilgilerin yaz ayının mevsim normallerinin üzerinde geçeceği yönünde olduğunu aktaran Çoşkun, "İlkbaharda da çok yağmur yağdı ve otlar çok büyüdü. Bu da demektir ki orman yangınları yönüyle tehlikeli bir mevsim bizleri bekliyor. Bundan dolayı yaptığımız bu tatbikatla her türlü tedbirleri alıyoruz. Herhangi bir yangında da ilk müdahale konusunda etkili ve erken müdahale etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyük bir yangın çıkması halinde buna dört cepheden nasıl müdahale edileceği konusunda eğitimlerin verildiği bir tatbikat yaptıklarına dikkati çeken Ahmet Köksal Çoşkun, şöyle konuştu:

"Buradaki amaç, orman yangın çıktığı zaman anında müdahale edilmesini sağlamak. Çünkü, yangın bir felakettir. Felaket olduğu zaman bir panik oluyor. Dolayısıyla bu panik içerisinde iyi bir planlama yapamazsanız, sıkıntılar da beraberinde gelebiliyor. Biz orman yangınlarında '3E' formülüne dikkat ediyoruz. Bunlardan birincisi 'Emniyetli müdahale', yani öncelikle can güvenliğidir. İkincisi 'Erken müdahale'dir. Yangınlarda erken müdahale çok önemlidir. Çünkü, yangın çok hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor. Üçüncüsü de 'Etkili müdahale'dir. Orman yangınını söndürmek çok teknik ve dikkat isteyen bir iştir."

Haber Ara