Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Büro Memur-Sen Maliye Şubesi üyeleri geleneksel iftar sofrasında

Büro Memur-Sen Ankara Maliye Şubesi üyeleri geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-02 22:03:44

Büro Memur-Sen Maliye Şubesi üyeleri geleneksel iftar sofrasında
Büro Memur-Sen Ankara Maliye Şubesi üyeleri geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi.

Büro Memur-Sen Ankara Maliye Şubesi üyeleri geleneksel iftar sofrasında bir araya geldi. Büro Memur-Sen'in Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında yetkili sendika olduğunu belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Memurlar ve tüm Maliye çalışanları, Gelir İdaresi çalışanları da anladı ki, bu yıl itibari ile yetki Büro Memur-Sen'dedir. Büro Memur-Sen ile yetki emin ellerdedir. Kayıpların konuşulduğu sendikacılıktan kazanımların konuşulduğu sendikacılığa sizinle beraber devam edeceğiz" dedi.

Sendikacılığın iki yönlü hareket olduğunu kaydeden Vecdi Yanbaz, "Birisi sivil toplum olma yolunda millet vereceğimiz emek, diğeri memurların bizden olan beklentilerini karşılamak. Biz Memur-Sen olarak hep milletimizle beraber olduk. Sendika bu milletin lehine olacak ne varsa orada olur. Sendikacılık anlayışını yok edenlere, milletin yanında, millete hizmet eden sendikacılık olabileceğini gösterdik. Büro Memur-Sen'li olmak başka bir gurur veriyor bize. Biz sendikacılığı ötekileştirme olarak ortaya koyanların yerine sevgi, muhabbet, kendi memleketine sahip çıkan bir sendikacılık anlayışına getirdik" diye konuştu.

Tüm kamu çalışanlarının kendilerinden beklentisi olduğunun farkında olduklarının altını çizen Yanbaz, toplu sözleşme masasının 2 yıldır birikmiş memurların sorunları üzerine yeni çözümler üretebilmek için fırsat olduğunu kaydetti. Yanbaz, "Bu idrak ile toplu sözleşme masasını kazanımlara çevireceğiz. Bakanımıza ve Başbakanımıza seslenmek istiyorum. Bizim arkadaşlarımız gece yarılarına kadar mesai yaptılar. Hiçbir şikayet duymadım. Bu özveri karşılıksız kalmamalı, bunun karşılığını vermek lazım. Referandumda kapı kapı dolaştık 'evet' dedik. Bizden başka 'evet' diyen sendika ortada yok. Bunun karşılığı bu arkadaşlarımızın hakkını almasıdır. Başka bir ayrıcalık istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"Ben toplu sözleşme masasına tek başına gitmek istemiyorum" diyen Yanbaz, üyelerden toplu sözleşme masasında kendisini yalnız bırakmamalarını istedi. Yanbaz, "Şayet oradan olumsuz bir ses geldiğinde yine geleceğim yer sizin yanınız olacak. Sıfır beklenti olarak bu işi yapıyorum. Size böyle hizmet etmek istiyorum" dedi.

"Arakan'da inşa edilecek Mehmet Akif İnan Yetimhanesi ile yetimlerin duasını almayı hedefliyoruz"

Büro Memur-Sen'in yeni bir anlamlı organizasyona daha imza attığını kaydeden Büro Memur-Sen Ankara Maliye Şube Başkanı İlhami Yücel, "Ülkemizde sancılı süreçler yaşadık. Millet iradesini hiçe sayanlara milletçe en güzel dersi verdik. Bu sancılı süreçte sivil toplum olmanın gereklerini yerine getirdik. Bugüne kadar din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin yardım elini uzatan Memur-Sen bu yılda anlamlı bir organizasyona imza atıyor. Yetimleri unutmayan Memur-Sen Arakan'da inşa edeceği Mehmet Akif İnan Yetimhanesi ile yetimlerin duasını almayı hedefliyor. Sendikalar gücünü siyasilerden, bazı ocaklardan ve odaklardan değil, üyelerinin göstereceği samimi, içten ve vefalı bağlılıktan alırlar. Bundan birkaç yol öncesine kadar ismi bilinmezken yaptığımız onurlu ve gayretli mücadelemizle sendikamız son yıllarda kamu çalışanları arasında saygın bir yere geçmiş bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Büro Memur-Sen Ankara Maliye Şubesi geleneksel iftar sofrasına çok sayıda davetli katılırken, iftar öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu, sema gösterisi yapıldı.

Haber Ara