Dolar

32,3818

Euro

34,7086

Altın

2.418,46

Bist

10.082,77

Bulgaristan, Rus uçaklarına geçiş izni vermedi

Bulgaristan, Rus uçaklarına geçiş izni vermedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 20:47:57

Bulgaristan, Rus uçaklarına geçiş izni vermedi
" Bulgaristan, Suriye'ye insani yardım götürmek amacıyla hava sahasını kullanmak isteyen Rus askeri kargo uçaklarına silah taşıdıkları yönündeki istihbarat nedeniyle geçiş izin verilmediğini duyurdu.

Savunma Bakanı Nikolai Nençev, basına yaptığı açıklamada, Suriye'ye insani yardım götürmek amacıyla Bulgaristan hava sahasını kullanmak isteyen ancak ülkesinin izin vermediği Rus uçakları için silah taşıdıkları yönünde istihbarat geldiğini söyledi.

Bulgaristan'ın egemen bir devlet olduğunu ve söz konusu uçakların "büyük ihtimalle" silah taşıdıklarını kaydeden Nençev, Bulgar ve yabancı istihbarat teşkilatlarından bu yönde bilgi geldiğini açıkladı.

Nençev, Rusya'ya ait uçaklara geçiş izni verilmemesi kararının Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı tarafından alındığını ve doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Suriye'ye yardım götürecek Rus uçakları için hava sahasından geçiş izni vermediğini bildirmişti. Bakanlık sözcüsü Betina Joteva, yapılan analizlerin, insani yardım olması öngörülen uçaklarda bulunacak yükün "önceden belirlenmiş olan türden farklı olabileceğini" gösterdiğini söylemişti.

Haber Ara