Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bulgaristan'da ATAKA lideri Siderov'un dokunulmazlığı kald

Bulgaristan'da ATAKA lideri Siderov'un dokunulmazlığı kaldırıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 15:07:11

Bulgaristan'da ATAKA lideri Siderov'un dokunulmazlığı kald
" Bulgaristan Parlamentosu, ATAKA Partisi lideri Volen Siderov ve milletvekillerinden Desislav Çukolov'un dokunulmazlığını kaldırdı.

Başsavcılığın yolladığı fezlekeyi görüşen parlamentoda yapılan oylamaya katılan 159 milletvekilinin 148'i dokunulmazlığın kaldırılmasına "evet" derken 11 ATAKA partili milletvekili ise ret oyu verdi.

Siderov'un dokunulmazlığın kaldırılmasına gerekçe olarak başsavcılığın hazırladığı fezlekeye göre, Ulusal Tiyatro ve Sinemacılık Akademisi'ne (NATFİZ) baskın yapıp ders esnasında öğrencilere şiddet uygulaması gösterildi.

Parlamentoya 500 sayfalık fezleke yollayan başsavcılığın başvurusu üzerine parlamentoda kurulan soruşturma komisyonu kısa sürede Siderov ve Çukolov'un dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına onay vermişti.

Parlamentoda yapılan oturumda konuşan Siderov, ülkedeki yasama, yürütme ve adalet organlarına güveni kalmadığını belirterek, "Uyuşturucu mafyası bugün şampanya patlatsın" dedi.

Savunma içerikli bir konuşma yapan Siderov, holiganlık olarak yorumlanan hareketlerinin aslında ülkedeki uyuşturucu mafyasına karşı mücadele olduğunu savundu.

Siderov, Sofya merkezindeki uyuşturucu dağıtımına İçişleri Bakanlığının ve savcılığın göz yumduğu iddia ederek, 7 milyonluk Bulgaristan'da 1 milyon uyuşturucu bağımlısı olduğunu öne sürdü.

Irkçı lider, 240 üyesi bulunan parlamentoda isimlerini verebileceği birçok milletvekilin çocuklarının da uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirtti.

Siderov ayrıca, suçlu olmadığını, kendisine saldıran NATFİZ öğrencileri ve diğer vandalistlerin suçlu olduğunu savundu.

Siderov, geçmişte dokunulmazlık zırhından yararlanarak, yarattığı skandalları ile medyaya defalarca konu olmuş ancak hakkında açılan soruşturmalar sonuç vermemişti.

NATFİZ'e baskın düzenleyen diğer ATAKA Partisi milletvekilleri hakkındaki fezlekenin ise gelecek hafta görüşülmesi bekleniyor.

Haber Ara