Dolar

32,2516

Euro

34,6606

Altın

2.395,42

Bist

10.336,50

Bulgaristan'da Afgan sığınmacının öldürülmesi

Bulgaristan'da Afgan sığınmacının öldürülmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 11:48:42

Bulgaristan'da Afgan sığınmacının öldürülmesi
" Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Elhovo kasabasına yakın Sredetz köyünde gece saatlerinde Afgan bir sığınmacının Bulgar sınır polisi tarafından öldürülmesi ile ilgili soruşturma açıldı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgi Kostov ve Burgaz Bölge Savcısı Kalina Çapkınova, Avrupa Birliği'nin dış sınırında yaşanan olay ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Kostov, kaçak yoldan giriş yapan 54 kişilik bir sığınmacı grubunun sınırdaki radarlı gözetim sistemi ile belirlendiğini ve bölgeye 3 kişilik bir sınır polis ekibinin gönderildiğini açıkladı.

Kostov'a göre üzerinde kimlikleri bulunmayan 20-30 yaşlarındaki Afgan kökenli genç erkeklerden oluşan grubun saldırgan tutumlarına karşı polis tarafından havaya ateş açıldı. Sığınmacılardan biri, polisin kurşunu ile hastaneye ulaştırılamadan hayatını kaybetti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Afganların ifadelerinin alınacağını belirten Kostov, grubun, ülkenin yaklaşık 30 kilometre içerisinde yakalanmasına dair soruyu cevapsız bıraktı.

Öte yandan sığınmacıların bazılarının silahlı olduğu yönünde ilk yapılan açıklama doğrulanmadı.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Bulgaristan Sözcüsü Boris Çeşirkov, BM'nin olaydan dolayı şokta olduğunu belirtti. Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) konuşan Çeşirkov, sınırlardaki engel ve bariyerlerin sığınmacı akınını durduramayacağını sadece riskleri artıracağını söyledi.

Bulgaristan, Türkiye sınırındaki mevcut 30 kilometrelik tel örgüye, 130 kilometrelik ilave yapıyor.

Haber Ara