Dolar

32,3211

Euro

34,7533

Altın

2.387,65

Bist

10.265,66

Bu ailede herkes şampiyon

Bu ailede herkes şampiyon

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 13:33:30

Bu ailede herkes şampiyon
FERDİ UZUN - Manisa'da spor salonu işleten Dilber ailesi, tekvandoda elde ettiği birinciliklerle, "şampiyon aile" olarak anılıyor.

Baba Şerafettin Dilber, anne Suna Dilber ve oğulları Atilla Orkun Dilber, Türkiye şampiyonalarında kazandıkları madalyalarla dikkati çekiyor.

Şerafettin Dilber'in 1978 yılında Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluktan 32 yıl sonra 2010'da oğlu Atilla Orkun poomse dalında birincilik kürsüsüne çıktı. Anne Suna Dilber'in, 2013 ve 2014 yıllarıyla, bu yıl poomse dalında kazandığı şampiyonluklar, ailedeki başarıyı perçinledi.

Şehzadeler ilçesinde işlettikleri spor salonunda AA muhabirine açıklama bulunan 51 yaşındaki sporcu Suna Dilber, spora 15 yaşında başladığını, kendisini "tekvando aşığı" olarak tanımladığını, hayatını da bu sporun şekillendirdiğini ifade etti.

Kendisi gibi tekvandocu olan eşiyle 1987 yılında evlendiklerini, 1 yıl sonra oğulları Atilla Orkun'un doğduğunu anlatan Dilber, "Hiçbir zaman bu sporu bırakmayı düşünmedim. Çocuğumu da bu spora yönlendirdim. Evli bir kadına göre zor bir spor olabilir ama sporu ev işleriyle birlikte yürütebiliyorum. Eşim 1978 yılında Türkiye şampiyonu olmuştu. Ben de bu süreçte hem oğlumu büyütmekle hem sporcu yetiştirmekle uğraştım. Atilla Orkun, 2010 yılındaki Türkiye şampiyonasında poomse kategorisinde birinciliği elde etti. Bu ailemiz için ikinci şampiyonluktu" şeklinde konuştu.

Oğlunun eğitimi için derslerine ağırlık vermeye başlamasıyla artık kendisi için şampiyonluk zamanının geldiğini dile getiren Dilber, "Ben, geçmişte oğluma antrenörlük yapmıştım. Şampiyonalara katılma kararım sonrası oğlum bana antrenörlük yapmaya başladı. Türkiye Poomse Şampiyonalarında 2013 ve 2014 yıllarında ve bu yıl 51-60 yaş kategorisinde üst üste altın madalya kazanmayı başardım" ifadelerini kullandı.

Dünya çapında dereceler elde etmeyi hedeflediğini, haziran ayında Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Poomse Şampiyonası'nda 3. olduğunu anlatan Dilber, gelecek yıl Avrupa'da şampiyonluk kürsüsüne çıkmak istediğini söyledi.

- "Şampiyon olmaya devam edeceğiz"

Annesinin başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden Atilla Orkun Dilber ise kendisinin adeta tekvando ile doğduğunu, 2010 yılındaki şampiyonluğun ardından eğitimi için profesyonel spora ara verdiğini belirtti. Dilber, "Artık anneme antrenörlük yapıyorum. Hedeflerimiz büyük. Dünya çapında dereceler elde etmek istiyoruz. Bize çevremizde 'şampiyon aile' diyorlar. Biz de şampiyon olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Baba Şerafettin Dilber de eşi ve çocuğunun elde ettiği şampiyonluklarla gurur duyduğunu vurgulayarak, "Sporla yatıp sporla kalkan bir aileyiz. Benim için hem önemli hem de gurur verici bir durum. Eşimin ve oğlumun elde ettiği başarılar umarım bu sporla uğraşan diğer insanlara da örnek olur. Türk sporuna katkıda bulunduysak ne mutlu bize" şeklinde görüş belirtti.

Haber Ara