Dolar

32,2657

Euro

34,7117

Altın

2.401,29

Bist

10.336,50

BTSO, kamudaki iş yükünü hafifletiyor

Bursa iş dünyasına yönelik hayata geçirdiği projelerle uzmanlık merkezi kimliği kazanan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kamudaki iş yükünü ve zaman kaybını azaltacak bir hamle daha attı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-02 13:41:37

BTSO, kamudaki iş yükünü hafifletiyor
Bursa iş dünyasına yönelik hayata geçirdiği projelerle uzmanlık merkezi kimliği kazanan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kamudaki iş yükünü ve zaman kaybını azaltacak bir hamle daha attı.

BTSO, üyelerine yönelik bilgi bankasını kamu kurumlarına açarak zaman ve iş gücü kaybının önüne geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi ve İcra Müdürlükleri ile yılda 25 bini aşkın yazışma gerçekleştiren BTSO, buradaki evrak yükünü hafifletmek için yeni bir işbirliğine imza attı. BTSO öncülüğünde, Vergi Dairesi, Bursa Adliyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan protokol sayesinde Ticari Sicil Müdürlüğündeki 90 bini aşkın şirket sicilini ve 4 milyon adetten fazla evraktan oluşan dijital arşivi kullanıma açıldı. Heykel Valilik Binası'nda gerçekleştirilen protokol törenine, Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ve Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Karaca katıldı.

Vali İzzettin Küçük, yaptığı konuşmada yapılan protokolün iş dünyası ve kamu kurumları arasındaki işbirliğini artıracağını söyledi. Küçük, "BTSO ile birlikte sanayicilerimize, işadamlarımıza kolaylık sağlayacak önemli bir protokol imzaladık. Ticaret sicilleri artık bazı kamu kurum ve kuruluşlarımıza açılacak, şeffaf olacak. Bunun manası şu; işadamlarımızın işlemleri çok hızlı yürüyecek. İŞKUR, SGK ve mahkemeler artık binlerce, yüz binlerce evrakla uğraşmayacak. Bu işlemleri bilgisayardan kendileri görebilecek. Bu işlemlerin hızlı olması bakımından büyük bir gelişmedir. Ben BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa iş dünyasının hızlı ve kaliteli hizmete erişmesine büyük önem verdiklerini söyledi. 37 bine yakın üyesiyle Türkiye'de büyük bir güç olan BTSO'da her ay 30 bini aşkın kişiyi ağırladıklarını söyleyen Burkay, her ay ortalama 5 bin kişinin hizmetlerinden faydalandığı Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde MERSİS'e geçişi tamamladıklarını ve tüm üyelerin profilini elektronik ortama aktardıklarını kaydetti. Burkay, Bursa valiliği işbirliğiyle SGK, Vergi Dairesi ve Başsavcılığı ile veri paylaşımının gerçekleştirilmesine dönük imzalanan protokolün ticaret ve sanayi odaları arasında bir ilk olduğunu vurguladı. Yapılan protokolle lüzumsuz yazışmalarla zaman ve iş gücü kaybını önleyeceklerini ifade eden Burkay, "Protokol ile birlikte ayrıca sigortalıların mağduriyetlerini engellemiş olacağız. Kamu alacaklarının takip ve tahsilini kolaylaştırmış olacağız. Yapılan bu protokolün kamu kurumlarımız, üyelerimiz ve Bursa'mız için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Haber Ara