Dolar

32,3710

Euro

34,7807

Altın

2.437,24

Bist

10.082,77

BTK Başkan Vekili Sayan:

BTK Başkan Vekili Sayan:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 11:48:02

BTK Başkan Vekili Sayan:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkan Vekili Ömer Fatih Sayan, bilinçli internet kullanımının önemini vurgulayarak, "Gençlerimiz internette geçirdikleri süreleri kendileri kontrol etmeli, hayat sadece internetten ibaret değil. Tanımadıkları kişilerle sohbet ederken çok dikkatli olmalılar" dedi.

Sayan, Ankara Üniversitesinde düzenlenen "Mobil Dünyada Çocuk ve Gençlerin Güvenliği" konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de bilgi teknolojileri alanında önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla güvenlik sorunlarının da ortaya çıktığına dikkati çeken Sayan, söz konusu problemlerden en fazla çocuklar ve gençlerin etkilendiğini söyledi.

Sayan, gençlerin güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Gençlerimiz internette geçirdikleri süreleri kendileri kontrol etmeli, hayat sadece internetten ibaret değil. Tanımadıkları kişilerle sohbet ederken çok dikkatli olmalılar" şeklinde konuştu.

Kullanıcıların sosyal ağlarda paylaştıkları kişisel verilerin herkes tarafından görülebileceğinin altını çizen Sayan, ev ve okul adresi gibi önemli bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.

Sayan, gençlerin internetin zararlı etkilerinden korunmasında ailelere de büyük görev düştüğünü vurgulayarak, "Aileler en az çocuklarını koruyacak kadar internet kullanmayı bilmeliler. Anne ve babalar, tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerine 'hayır' diyebilmeyi, internetin gerçek hayattan farklı olduğunu çocuklara öğretmeli" dedi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile BTK'nın internetin bilinçli ve güvenli kullanımını konularında çalışmalar yaptıklarına değinen Sayan, bu alandaki çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Haber Ara