Dolar

32,3098

Euro

34,8400

Altın

2.392,68

Bist

10.276,88

'Bronz madalyayla buruk bir sevinç yaşadım'

'Bronz madalyayla buruk bir sevinç yaşadım'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 11:40:04

'Bronz madalyayla buruk bir sevinç yaşadım'
HÜSEYİN DOĞRU - 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) güreş müsabakasında bronz madalya kazanan Yakup Gör, üçüncülükle teselli bulduğunu ve buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.

Yakup Gör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'na serbest stil 70 kiloda altın madalya kazanmak için geldiğini ifade etti.

Oyunların Türkiye için de ayrı bir önem taşıdığını belirten Yakup, "Benim daha önce dünya ve Avrupa ikinciliğiyle üçüncülüğüm var. Burada altın madalyayı kendime yakın hissediyordum. Şampiyonluk için elimden geleni yaptım, ancak yarı finalde Rus rakibime kaybettim. En azından boş dönmedim. Bronz madalya bir teselli oldu, buruk sevinç yaşadım" diye konuştu.

ABD'de eylül ayında düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanacağını ifade eden milli güreşçi, orada altın madalya kazanarak 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak istediğini belirtti.

Yakup, özel bir program dahilinde çalıştıklarını, başarılı olmak için de birçok şeyden fedakarlık yapmak zorunda kaldığını anlattı.

Milli takım kamplarında günde üç antrenman yaptıklarını dile getiren Yakup Gör, "Kulüpte de kendi aramızda antrenman yapıyoruz. İzinli günlerimde tek çalışma yapıyorum. Uyumamıza, beslenmemize ayrıca dikkat ediyoruz. Güçlenmek için kırmızı et yiyorum. Balı çok severim. Bütün öğünlerde balı yerim. Aylık 5 kiloya yakın bal tüketirim. Erzurumlu olduğum için memleketimden özel bal getirtiyorum" ifadelerini kullandı.

Güreşe başladığı dönemlerde milli takıma girmenin zorluğunu fark ettiğini, sürekli çalışarak rakiplerini geçtiğini belirten Yakup, şöyle konuştu:

"Gençlerdeyken büyük ağabeylerimiz vardı. Onları yenip milli takıma girmek hayal gibiydi. Şimdi milli formayı giyiyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Oyunlarda tek hedefim altın madalya almaktı. Bu nedenle üçüncülüğü kendi açımdan bir başarı olarak görmüyorum. Sadece ülkeme madalya kazandırdığım için mutluyum."

Yakup Gör, Erzurum'da karakucak güreşlerinin ilgi gördüğünü ve bunun güreşe başlamasında etkili olduğunu anlatarak, "İstanbul Büyükşehir Belediyesispor Kulübü'nün bende emeği çok. Bizim için bütün imkanları sağlıyor. Bize düşen madalya kazanmak" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara