Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazovic:

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazovic:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 18:30:54

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazovic:
Bosna Hersek Reis-ul Uleması Husein Kavazovic, "Adaletin terörle ve şiddetle sağlanacağını düşünen herkese, onların hocalarına, ilham aldıkları kişilere, organizatörlerine sesleniyorum: Akıllanın, pişman olun, yanlış yollardan vazgeçin" dedi.

Cuma hutbesinde tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ni dolduran Müslümanlara seslenen Kavazovic, İslam'ın barış dini olduğunu belirterek, Müslümanların da öncelikle kendilerinde, ailelerinde ve yaşadıkları toplumda barışı sağlamak için çaba harcayan kimseler olduğunu ifade etti.

Kavazovic, Müslümanların ve dünyanın dinin kötüye kullanılmasıyla ilk kez imtihan vermediğini belirterek, "Bugün dünya üzerinde şiddet artıyor. Birçok masum insan hayatını kaybediyor. Buna karşı sesimizi yükseltiyoruz. İnsanlar üzerinde yapılan zulmü kınıyoruz. Masum insanlar ölürken dilsiz ve şaşkın olamayız. Masum insanların öldürülmesi hiçbir şekilde haklı gösterilemez" ifadesini kullandı.

Zalimlerin birinin dinini temsil etmesi, barış ve iyilik toplumunun bir parçası olması konusunda insanların ikilemde kalmaması gerektiğini vurgulayan Kavazovic, "Onlarla aynı hisleri paylaşmak günahtır. Aynı şekilde, Gazze ve Suriye'de masum insanları öldürenlerin tarafını da tutamayız. Maalesef zalimlerin ve sözde onlara karşı savaşanların en büyük kurbanı Müslümanlardır. Dünya üzerinde son yıllarda öldürülen masum insanların yüzde 85'i Müslümanlardır" şeklinde konuştu.

"Şimdi hepimiz ayağa kalkarak kötülüğün bize galip gelmesine, korkunun duyularımıza hakim olmasına izin vermemeliyiz" diyen Kavazovic, hutbesini şu ifadelerle tamamladı:

"Onların (zalimlerin), tüm toplumumuzu damgalamasına izin vermemeliyiz. Gençlere, dinlerini ve toplumlarını korumaları ve sahip çıkmaları çağrısında bulunuyorum. Onurlu insanlar olduğunuzu gösterin. Atalarımız kendi değerlerini nasıl korudularsa siz de aynısını yapın. Kararlı, akıllı ve sabırlı olun. Adaletin terörle ve şiddetle sağlanacağını düşünen herkese, onların hocalarına, ilham aldıkları kişilere, organizatörlerine sesleniyorum: Akıllanın, pişman olun, yanlış yollardan vazgeçin. Allah'ım! İnsanlar arasında barışın ve iyiliğin sağlanması için bizlere yardım et."

Haber Ara