Dolar

32,2698

Euro

34,7697

Altın

2.407,14

Bist

10.247,12

Boğaziçi Üniversitesi ve Ayvalık Belediyesi, yerel kalkınma içi

Boğaziçi Üniversitesi ve Ayvalık Belediyesi, yerel kalkınma için iş birliği yapacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 11:01:09

Boğaziçi Üniversitesi ve Ayvalık Belediyesi, yerel kalkınma içi
Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi yerel kalkınma için "İyi Niyet Anlaşması" imzaladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, uygulamaya giren iş birliği kapsamında, Boğaziçi Üniversitesinin gerekli ekipleri oluşturarak ilgili eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesi konusunda Ayvalık Belediyesine destek olacak.

Üniversite bünyesinde yerel kalkınma odaklı çalışmalar yapmak üzere tasarlanan UYGAR Merkezi'nin Ayvalık Belediyesi ile söz konusu iş birliğinde etkin rol alması planlanıyor. İş birliği çerçevesinde Ayvalık Belediyesinin proje ekibine lojistik, teknik ve idari destek sağlaması ve Avrupa Birliği ve diğer fonlara ortaklaşa başvuru amaçlanıyor.

Rektör Gülay Barbarosoğlu, değerlendirmesinde, üniversitelerin yerel kalkınmadaki sorumluluğuna işaret ederek, "doğru üniversite" modelinin, önce kendi bölgesinde katkı yaratan, ardından bu katkıyı daha geniş bir platforma yayan bir model olduğunu belirtti.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise iş birliğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, iş birliğinin ilk halkalarından biri olan ve halen Ayvalık'ta devam eden "Zeytin Çekirdekleri Yaz Okulu" sayesinde halkın Boğaziçi Üniversitesinin varlığını daha fazla hissedebildiğini ve üniversiteye dair pozitif algının güçlendiğini vurguladı.

"Zeytin Çekirdekleri Yaz Okulu", 10 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 200 çocuğa ulaştı. 10 Eylül'e dek sürecek yaz okulunda tiyatro, sanat, ekoloji, öykü, müzik, dans, spor ve bilim başlıklarında Ayvalıklı çocukların temel gelişimlerine yönelik eğitimler veriliyor.

Boğaziçi Üniversitesinden öğrenci ve akademisyenlerden oluşan 76 kişilik gönüllü ekibin yer aldığı yaz okulunda ekolojik yaşam, çocuk ve kimlik, çocuk hafızası ve geri dönüşüm temalarından hareketle sekiz ana atölye düzenleniyor. Atölyelerde oyun ve eğitimlerle çocukların nitelikli zaman geçirmesi amaçlanırken, çocukların yaz okulu boyunca verilen eğitimleri kendi yaşamlarında da kullanabilecekleri bilgiler olarak kazanıma dönüştürmeleri amaçlanıyor.

Haber Ara