Dolar

32,2011

Euro

35,0158

Altın

2.517,09

Bist

10.739,57

BM İklim Değişikliği Zirvesi'ne doğru

BM İklim Değişikliği Zirvesi'ne doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 21:14:08

BM İklim Değişikliği Zirvesi'ne doğru
İspanyol sivil toplum kuruluşu Paris'te bu ay sonu başlayacak İklim Değişikliği Zirvesi'nde emisyon azaltımı hedeflerinin tutturulmasına dikkat çekmek için Madrid'den Paris'e doğru bisikletlerle yola çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 30 Kasım 11 Aralık tarihleri arasında yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde emisyon azaltımına dikkat çekmek isteyen "İklim İçin İttifak" adlı İspanyol sivil toplum örgütü, bisikletleri ile birlikte Madrid'in Cibeles Meydanı'ndan Paris'e doğru pedal çevirmeye başladı.

25 günde yaklaşık 14 bin kilometre yol katedecek olan bisikletli grup, Paris'e vardıklarında amaçlarının gösteri yaparak zirveye katılanlar üzerinde sivil baskı kurmak olduğunu belirtti.

Paris'teki zirvede anlaşma sağlanma olasılığının zor bir süreç olacağını savunan "İklim için ittifak" grubu, emisyon azaltılması ve küresel ısınmanın 2 derecenin altında tutulması hedeflerinin gerçekleştirilmesini öncelikli amaçları olarak açıkladı. İspanyol grup ayrıca, yaptıkları eylemle Avrupa'da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik bir de çağrıda bulundu.

Öte yandan aynı grup Paris'teki terör saldırılarında ölen kurbanlarını anmak için bisikletlerine siyah kurdele bağladı.

Haber Ara