Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

BM'den İsrail'e 'Filistin'de hak ihlalleri gerginliği tırmandır

BM'den İsrail'e 'Filistin'de hak ihlalleri gerginliği tırmandırıyor' uyarısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 19:35:43

BM'den İsrail'e 'Filistin'de hak ihlalleri gerginliği tırmandır
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Özel Raportörü Makarim Wibisono, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerginliğin, "Filistinlilerin insan haklarının ihlali sonucu tırmandığına" dikkati çekerek, "İsrail'i işgal altındaki Filistin topraklarındaki mevcut insan hakları ihlallerinin neden olduğu kargaşayı görmeye davet ediyorum" mesiajını iletti.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada, Wibisono, Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze'de artan şiddetin oldukça endişe verici olduğunu bildirdi

Artan şiddet olaylarında çok sayıda Filistinli ve İsraillinin öldüğüne ve yüzlerce kişinin yaralandığına dikkati çeken Wibisono, İsrail'e baskıyı bir kenara bırakması ve Filistinliler de de dahil herkesin insan haklarına saygı duyması çağrısında bulundu.

"Ölen Filistinlilerin sayısı giderek artıyor. İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilere karşı aşırı güç kullanması endişe verici. İsraillilere saldırdığı düşünülen Filistinliler gözaltına alınmak yerine vuruluyor ve öldürülüyor" mesajını ileten Wibisono, "İsrail'i işgal altındaki Filistin topraklarındaki mevcut insan hakları ihlallerinin neden olduğu kargaşayı görmeye davet ediyorum ve İsrail hükümeti ile bu durumu düzeltmek için çalışmaya hazırım" ifadelerini kulandı.

Haber Ara