Dolar

32,2189

Euro

35,1378

Altın

2.464,87

Bist

10.319,96

Birleşik Krallık'ta Desmond Fırtınası

Birleşik Krallık'ta Desmond Fırtınası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-06 15:53:14

Birleşik Krallık'ta Desmond Fırtınası
Birleşik Krallık'ta Desmond Fırtınası yüzünden 60 bin eve elektrik verilemezken, fırtınanın yol açtığı seller nedeniyle binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

Dün öğleden sonra etkisini artıran ve rüzgarın saatte 130 kilometreye hıza ulaştığı fırtına yüzünden Cumbria ve Lancashire bölgelerinde 60 bin ev elektriksiz kaldı. Kesintinin giderilmesinin günler alabileceği bildirildi.

Fırtına, İngiltere'nin kuzey batısı ile İskoçya'nın güneyindeki bazı bölgelerde de sele yol açtı.

Cumbria'daki Eden Nehri'nin taşmasıyla meydana gelen sel nedeniyle çevredeki yerleşim yerlerinde arama kurtarma çalışmaları botlarla yapılıyor. Bölgede binlerce kişi evlerinden tahliye edilirken, bazı kasabalara kara ulaşımı kesildi.

İskoçya'da da 90 noktada sel uyarısı yapılırken, bazı ana yolların toprak kaymaları ve su basması yüzünden kapandığı kaydedildi. İngiltere ile İskoçya arasındaki tren seferleri de yapılamıyor.

Birleşik Krallık'ta 50 nokta için ciddi sel uyarısında bulunuldu. Fırtınadan etkilenen bölgelerde evlerinde mahsur kalanların kurtarılmasında İngiliz ordusu da görev yapıyor.

Başbakan David Cameron, sosyal medya hesabından, fırtına ve sellerden etkilenen bölgelere ulaştırılacak yardımla ilgili olarak, yetkililerin acil durum toplantısında bir araya geldiğini duyurdu.

Haber Ara