Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bilim atölyelerine çocuklar kadar veliler de ilgi gösterdi

Gaziantep'te yarıyıl tatili boyunca ücretsiz hizmet veren Gezegen Evi ve Bilim Merkezi'nde düzenlenen atölyelere öğrencilerin yanı sıra velileri de ilgi gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-13 10:59:55

Bilim atölyelerine çocuklar kadar veliler de ilgi gösterdi
Gaziantep'te yarıyıl tatili boyunca ücretsiz hizmet veren Gezegen Evi ve Bilim Merkezi'nde düzenlenen atölyelere öğrencilerin yanı sıra velileri de ilgi gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gezegen evi ve Bilim Merkezi'ndeki yarıyıl tatilinde ücretsiz düzenlenen atölyeler yoğun ilgi gördü. Karne tatilindeki 10 gün içerisinde gerçekleştirilen atölyelerden 358 kişi faydalandı. "Robot Programlama" atölyesi ile gençlerin, yeteneklerini ortaya çıkarma, analitik düşünme yeteneklerini geliştirme, takım çalışması alışkanlığı kazanma, sorgulamalı öğrenme yöntemleriyle tanışma gibi kazanımlar elde etmeleri hedeflendi. Robotcanlar Canlandı Robotik atölyesine katılan öğrenciler günlük hayatta kullanılan veya tanımlanan görevleri yapabilecek robotları tasarlamayı öğrendi. Küçük Mühendisler Atölyesi'nde basit makineler eğitim seti kullanılarak, çocuklar günlük hayatta her gün rastlanan tekerlekler, çarklar, kaldıraçlar, makaralar gibi basit makinelerin nasıl çalıştığını öğrendi. Öğrenciler aynı zamanda basit mühendislik problemlerini çözme fırsatını buldu. "Evrenin Gizemi" Atölyesi'nde çocuklar ve ebeveynleri gezegen evinde canlı-interaktif astronomi gösterisine katıldı. Geleneksel "Güneş Sistemi" atölyelerinde çocuklar ve ebeveynleri güneş sisteminin gezegenlerini, birbirlerine ve güneşe oranla büyüklüklerini, yapılarını ve güneşe olan uzaklıklarını öğrendi. Eğlenceli Bilim Atölyesi'nde mühendisliğin en temel konusu olan birimler, birimlerin tarihçeleri ve metrik sistem, uygulamalı olarak ölçerek, tartarak, bulmaca çözerek işlendi.Hayal güçlerini kullanarak ortaklaşa hikayeler üreten çocuklar yeteneklerini geliştirilmesi, konuyla ilgili farkındalıklarının artırılması amacıyla da atölyelerin düzenlendiği merkezde, Havalı Cd Atölyesi, Eğlenceli Akciğer Modelleme Atölyesi ise gibi çeşitli atölyeler de yer aldı

Ayrıca okul öncesi çocuklara da hitap eden atölyelere hem çocuklar hem de veliler katılabildi.

Haber Ara