Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Beytüllahim'de Noel Bayramı kutlamaları başladı

Beytüllahim'de Noel Bayramı kutlamaları başladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 22:20:27

Beytüllahim'de Noel Bayramı kutlamaları başladı
Kudüs yakınlarındaki Beytüllahim'de bulunan Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi ve çevresinde Noel Bayramı kutlamaları başladı.

Beytüllahim'de 15 yıldır kurulan yiyecek, tatlı, nakış ve kozmetik ürünleri satan 25 küçük dükkanın yer aldığı Noel Çarşısı ziyaretçilere açıldı. Nativity Kilisesi'nin olduğu alana dikilen Noel Ağacı'nın ise 5 Aralık'ta aydınlatılacağı belirtildi.

Beytüllahim Belediye Başkanı Vera Gorge Musa Baboun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Noel çarşısının açılmasıyla Noel kutlamalarının resmen başladığını ve dünyanın dört bir yanından Hıristiyanların kenti ziyaret etmek için geldiğini söyledi.

Baboun, "Hazreti İsan'nın doğduğu kentten tüm dünyaya bu toprakların barış yurdu olduğu ve barışı hakettiği mesajını veriyoruz. Neden barış kentinden barışı esirgiyorlar? Buradan, Hazreti İsa'nın doğduğu yerden, tüm dünyada ve Filistin'de barışın hakim olması için dua ediyoruz ve teröre ve şiddete dur diyoruz" dedi.

Baboun, Filistin'de yaşanan olaylar nedeniyle bu sene Noel kutlamalarının sadece dini etkinliklerle sınırlı kalacağını ifade etti.

Nativity Kilisesi papazlarından İsa Selciyye de verdikleri mesajın Hazreti İsa'nın getirdiği sevgi mesajı ve Noel'in, tüm dünyada barışın mesajının verildiği dini ve milli bir bayram olduğunu dile getirdi.

Selciyye, "Bugün bütün dünyaya, kutsal topraklarda ve Hazreti İsa'nın doğduğu kentte yeniden barışın tesis edilmesi için Filistin halkının yanında yer almaları çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

Nativity Kilisesi, Hristiyan dünyasının en önemli kutsal mekanlarından kabul ediliyor. İmparator Konstantinus'un annesi Azize Helena tarafından 338 yıllarında inşa ettirilen kilise, tüm dünya Hristiyanları tarafından ziyaret ediliyor. Daha sonraki yıllarda değişikliğe uğrayan kilise, 6. yüzyılda İmparator Justinianos tarafından bugünkü biçimiyle yaptırıldı.

Beytüllahim kasabası, Eski Ahit'te çoğu kez "Beytlehem Efrata" ya da "Beytlehem Yahuda" olarak geçiyor. Kitab-ı Mukaddes'in Tekvin (Yaratılış) bölümünde de Beytüllahim'den, İbrahim Peygamberin torunu Yakub'un karısı Rahel'in öldüğü yer olarak söz ediliyor. Rahel'in mezarı, Yahudiler ve Müslümanlar tarafından da ziyaret ediliyor.

Haber Ara