Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Beyaz Saray'daki güvenlik alarmı

Beyaz Saray'daki güvenlik alarmı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 23:28:55

Beyaz Saray'daki güvenlik alarmı
Günlük basın brifingi odasının güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı Beyaz Saray'da güvenlik alarmı sona erdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'ın günlük basın toplantısı düzenlediği sırada, Gizli Servis yetkilileri içeri girerek odayı hemen boşaltmalarını istemişti. Gazeteciler Beyaz Saray'da başka bir bölüme alınırken, K-9 köpekleriyle brifing odasında inceleme yapıldı.

Araştırmalarını tamamlayan Beyaz Saray'ın güvenliğinden sorumlu Gizli Servis, herhangi bir şüpheli durumla karşılaşmadığını bildirdi.

Yarıda kestiği basın brifingine 30 dakikalık aranın ardından devam eden Josh Earnest, Washington polisine telefonla bomba ihbarında bulunulduğu bilgisini verdi. Earnest, polisin Gizli Servis'i durumdan haberdar etmesinin ardından da güvenlik nedeniyle Beyaz Saray'ın bir kısmının tahliye edildiğini kaydetti.

Şu anda bir tehlikenin bulunmadığına vurgu yapan Earnest, ihbarın ardından incelemenin yapıldığı sırada Başkan Barack Obama'nın da konutta olduğunu, ancak Obama'nın bulunduğu yerde çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Gün içerisinde Senato'nun çalışma ofislerinden Dirksen'de de şüpheli paket bulunduğuna dair telefon ihbarının ardından binanın birçok katı boşaltılmıştı.

Haber Ara