Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Berko İlaç, İVEK'te eczacılarla buluştu

Berko İlaç, İVEK'te eczacılarla buluştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 13:46:26

Berko İlaç, İVEK'te eczacılarla buluştu
Berko İlaç, 2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi'ne (İVEK) katıldı.

Berko İlaç açıklamasına göre, ilaç ve eczacılık ile ilgili son gelişmeleri tartışmak, çeşitli çözüm önerileri sunmak ve sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi, "İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı" sloganıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Berko İlaç'ın da katılım sağladığı kongrede konuşmacı olarak yer alan Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Berat Beran, iki farklı oturumda katılımcılara hitap etti. İlk olarak OTC başlıklı oturumda konuşan Beran, bu konuda kavram karmaşası yaşandığını belirtti. Beran, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı takviye edici gıda ürünlerine ve Sağlık Bakanlığı'nın ara ürün olarak adlandırdığı ürünlere topluca OTC adı veriliyor" ifadesini kullandı.

OTC konusunda Türkiye'deki alanın net olmadığını dile getiren Beran, gerekli düzenlemelerinin olmaması sebebiyle üretilen ürünlerin kalite kontrolünün yapılmadığına vurgu yaptı. Beran, söz konusu düzenlemelerin yapılması adına çağrıda bulundu.

"Bir Eczacının Başarı Hikayesi" başlıklı özel oturumda ise kongre katılımcılarına ve öğrencilere seslenen Beran, şunları kaydetti:

"Cesur olun. İnovasyon her alanda çok önemli. İnsanların gözünden kaçan, basit, küçük ama tamamı size ait olan inovatif ürünler üretin. Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Hayatınız boyunca her zaman bir el size uzanacak. Mühim olan bunu görebilmek, o eli yakalayabilmektir."

Haber Ara