Dolar

32,1817

Euro

34,9341

Altın

2.424,53

Bist

10.676,65

BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 17:25:22

BBP Genel Başkanı Destici:
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gelir testi başvurularına ilişkin, "Bu sürenin tekrar gözden geçirilmesini, 30 Eylül tarihinin yok sayılmasını, yeni bir tarih verilmesini, en az bir yıl ötelenmesini ve bu arada da işsizlerden, öğrencilerden ve yoksul kesimlerden bir kuruş prim almadan genel sağlık sigortalarının yapılmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, işsiz, yardıma muhtaç ve öğrencilerden oluşan 7 milyon kişinin genel sağlık sigortası kapsamına alındığını, bu kişilerin, gelir testi yaptırmadıkları, gelirlerini beyan etmedikleri zaman zorunlu olarak, asgari ücretin iki katından geliri varmış gibi kabul edilerek, prim ödemeyle karşı karşıya bırakıldığını ifade etti.

"İşsiz, yoksul vatandaşımızdan, öğrencimizden, siz devlet olarak neyin primini istiyorsunuz" eleştirilerinde bulunan Destici, uygulamanın değiştirilmesini ve işsiz, öğrenci, yoksullardan bir kuruş prim alınmadan, genel sağlık sigortası kapsamında değerlendirilmesini istedi.

Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"7 milyon vatandaşımızdan şu ana kadar 700 bini bu konuda yapılandırma, bilgilendirme yapmış ya da gelir testi sunmuş. Geriye kalan vatandaşımızın bu konuyla ile ilgili ya haberi yok ya da bunu ödeyecek bir gücü yok. Bu sürenin tekrar gözden geçirilmesini, 30 Eylül tarihinin yok sayılmasını, yeni bir tarih verilmesini, en az bir yıl ötelenmesini ve bu arada da işsizlerden, öğrencilerden ve yoksul kesimlerden bir kuruş prim almadan genel sağlık sigortalarının yapılmasını istiyoruz. Bunu da 7 milyon işsiz, fakir ve öğrencimiz adına sizden talep ediyoruz."

Haber Ara