Dolar

32,2277

Euro

35,0204

Altın

2.429,47

Bist

10.481,30

Batı Trakya'da şehitler için mevlit okundu

Batı Trakya'da şehitler için mevlit okundu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 16:15:03

Batı Trakya'da şehitler için mevlit okundu
" Batı Trakya'da, Türkiye'de terör olaylarında şehit olan asker ve polisler için mevlit okutuldu.

İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlendirdikleri din adamlarınca İskeçe bölgesinde cuma namazı öncesi tüm camilerde gerçekleştirilen mevlit programlarına büyük katılım olduğunu söyledi.

Türkiye'de yaşanan acı olayları Batı Trakya Türk azınlığının yakından hissettiğini ifade eden Mete, "Şehitlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Müftü Mete, Türkiye'de ve diğer ülkelerde meydana gelen terör olaylarını şiddetle kınadığını belirterek, "Camilerimizde ayrıca, karanlık güçlerin Türkiye ve İslam alemi üzerindeki emellerinin gerçekleşmemesi için dua ettik. Dua, tek silahımız, Allah kabul etsin, inşallah" diye konuştu.

Bu arada, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB), Türkiye'de yaşanan terör olayları ile ilgili başsağlığı ve kınama mesajı yayınladı.

DEB, şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu vurguladığı mesajında, "Anavatanımız Türkiye'de Türk askerine ve polisine yapılan haince saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Şehit düşen Türk askerlerine ve polislerine Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve Yüce Türk Millet'ine başsağlığı ve metanet, yaralı askerlere ve polislere acil şifalar diliyoruz. Sabrı ve metaneti ile tarih boyunca benzer saldırıların üstesinden gelmiş olan yüce Türk milletinin bu haince ve nankörce saldırıların da üstesinden geleceğine olan inancımız tamdır" ifadelerine yer verdi.

Haber Ara