Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Batı Şeria'daki silahlı saldırı

İsrail Başbakanı Netanyahu:- 'Bugün zor bir gün. Terör saldırısını ve yankılarını soruşturma altına aldık. Gerçekleşeceğini söyleyebileceğimiz bazı adımlar var. İlk olarak saldırganın evinin yıkılması. İkincisi köyünün emniyet kordonu altına alınması ve ailesinin çalışma izninin iptal edilmesi'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 13:04:43

Batı Şeria'daki silahlı saldırı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümetin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen 3 İsrailli güvenlik görevlisinin öldüğü silahlı saldırıya cevap olarak bazı adımlar atacağına işaret etti.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, haftalık hükümet toplantısında, "Bugün zor bir gün. Terör saldırısını ve yankılarını soruşturma altına aldık. Gerçekleşeceğini söyleyebileceğimiz bazı adımlar var. İlk olarak saldırganın evinin yıkılması. İkincisi köyünün emniyet kordonu altına alınması ve ailesinin çalışma izninin iptal edilmesi." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, "Saldırı, Filistin yönetiminin ve Filistinli kesimlerin uyguladığı sistematik kışkırtmanın bir neticesi. Ebu Mazin'in (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) bu saldırıyı kınamasını ve gerekçelendirmeye çalışmamasını umuyorum." ifadelerine yer verdi.

Güvenlik güçlerinin terör eylemleri ve kışkırtıcı söylemlere karşı çalışmaya devam edeceğini belirten Netanyahu, soruşturmanın en kısa sürede tamamlanacağını ve ondan sonra atılacak adımların masaya yatırılacağını kaydetti.

Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin de saldırıyla ilgili kısa açıklamasında, "Terörle mücadeleye devam edeceğiz. Saldırganlara ve onlara destek verenleri ele geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

İsrail polisi bu sabah yaptığı açıklamada, Har Adar'da (Batı Şeria tarafındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi) düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli'nin öldüğünü, bir İsraillinin de ağır yaralandığını belirtmişti. Polisin saldırıya karşılık vererek saldırganı etkisiz hale getirdiği ifade edilen açıklamada, saldırganın bir Filistin köyünden olduğu öne sürülmüştü.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet (Şabak) yaptığı açıklamada, 37 yaşındaki Nemr Mahmud Ahmed el-Cemel isimli saldırganın evli ve 4 çocuk babası olduğunu, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde çalışma izni bulunduğunu aktarmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Haber Ara