Dolar

32,1985

Euro

35,0433

Altın

2.470,83

Bist

10.158,63

Başkonsolos Süleymanlı'dan basına veda ziyareti

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Iğdır'da görev yapan gazetecilere veda ziyaretinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-19 17:45:10

Başkonsolos Süleymanlı'dan basına veda ziyareti
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Iğdır'da görev yapan gazetecilere veda ziyaretinde bulundu.

Azerbaycan'da Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanlığına atanan Başkonsolos Süleymanlı, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilciliği'nde kentte görev yapan ve Azerbaycan Türkiye kardeşliğine katkı sağlayan gazetecilerle bir araya geldi. Süleymanlı, Kars'ta 6 yıldır görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan'ın iki kardeş dost ülke olduğunu belirten Süleymanlı, "Azerbaycan, Türkiye ile birlikte bölgede en mühim küresel enerji ve nakliyat projelerinin iştirakçisi ve teşebbüsçüsüdür. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde Iğdır'ın çok önemli yeri vardır. Artık Iğdır, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun ve kardeşliğinin sergilendiği merkez olmuştur. 6 yıldır Kars'ta görev yapıyorum, Iğdır'a da gidip geliyorum. Sivil toplum kuruluşu ve gazeteciler olarak Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine katkınız çok olmuştur. Hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin, Azerbaycan'da bir kardeşiniz olduğunu unutmayın. Tüm Iğdır halkına selamlarımı iletiyorum" dedi.

Gazetecilere önsözünü kendisinin yazdığı "Tarihi ve Çağdaş Nahçıvan" adlı kitabı hediye eden Başkonsolos Süleymanlı'ya Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Konsolos Temsilcisi Fariz Caferov da eşlik etti.

Haber Ara