Dolar

32,2669

Euro

35,0660

Altın

2.475,31

Bist

10.483,60

Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 01:08:03

Basketbolda maçın ardından
Spor Toto Basketbol Ligi karşılaşmasında Banvit'i 84-75 yenen Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, "Bugün çok güçlü bir takımı yendik. Hücum açısından çok başarılı bir rakibimiz vardı ve bu galibiyet bizim için çok önemli" dedi.

Banvit'in oturmuş bir oyun tarzı bulunduğuna dikkati çeken sarı-lacivertli teknik adam, şunları söyledi:

"Çok hızlılar ve her fırsatta olanakları değerlendirebiliyorlar. Savunmamız her düştüğünde bize sorun yarattılar. İyi savunma yaptığımız zamanlarda ise onları bozup, skor bulduk. Şu ana kadar ligde 2 sayılık atışlarımızın yüzdesi iyi değildi. Takımın kalitesine bakınca, yüzde 42 atış yüzdesi hiç iyi değildi. Bugün ise yüzde 70 oldu ve bu büyük bir fark. Demek ki çok sabırlı davrandık ve iyi şutlar attık. Tüm maç boyunca tam saha pres yaptık, top çaldık. Oyuncuların, artık ne şekilde oynamamız gerektiğini anladıklarını düşünüyorum."

- Banvit cephesi

Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak, Fenerbahçe karşısında özellikle 3. periyotta ortaya koydukları oyunla maçı kazanabilecek konuma geldiklerini belirtti.

"Maçı kazanabileceğimiz noktaya getirmiştik" diyen Ernak, "Özellikle etkili olduğumuz 3. periyodun ardından oyun kurucumuz Fortson'un sakatlanması ve en skorer ismimiz Moerman'ın da 5 faulle oyun dışı kalmasıyla hücum gücümüz düştü. Bu maça üzülecek vaktimiz yok. ULEB Avrupa Kupası'nda önemli bir karşılaşmamız var ve umarım o müsabakaya tam takım olarak çıkabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara