Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Başkan Albayrak 'Dünya Çevre Günü'nü kutladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 'Dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-03 15:34:44

Başkan Albayrak 'Dünya Çevre Günü'nü kutladı
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız" dedi.

Başkan Albayrak kutlama mesajında, çevrenin, yaşamın kaynağını oluşturan bütün canlı ve cansız varlıkların etkileşim halinde oldukları muhteşem bir düzen olduğunu belirterek, "Güzel dünyamız milyarlarca yıl süren büyük dönüşümden sonra bugünkü halini aldı. Yeryüzünde yaşayan milyonlarca canlı türü içerisinde, doğa üzerinde hakimiyet kurabilen, onu değiştirebilen tek tür sadece insandır. Ekosistemin en üst basamağında yer alan insanların nüfusu hızla artıyor ve bunun sonucunda doğamız kirleniyor. Soluduğumuz havanın, yaşam kaynağımız olan sularımızın, besinin zincirimizin kaynağı olan toprağımızın kirlenmesi ve ayrıca diğer canlı türlerinin yok olması, bizim yaşamımızı da tehdit ediyor. Yapılan bilimsel araştırmalar Dünya dışında yaşanabilir ve ulaşılabilir bir başka gezegenin de olmadığını göstermiştir. Her yerinden yaşam fışkıran ve bir eşi benzeri daha bulunmayan Dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye duyarlı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, temizlik faaliyetlerimizi etkin bir şekilde yürüterek, geri dönüştürülebilir malzemeleri kaynağında ayrıştırarak, yeni arıtma tesisleri inşa ederek, yeşillendirme çalışmaları yaparak ve halkımızı bilinçlendirerek üzerimize düşeni yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni projelerimizle bu alandaki çalışmalarımızın kapsamını daha da genişleteceğiz. Doğadaki tüm canlılarla uyum içerisinde, sağlıklı şartlarda yaşayacağımız, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakacağımız günleri hep birlikte görebilme ümidiyle, tüm halkımızın 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

Haber Ara