Dolar

32,2789

Euro

35,0370

Altın

2.480,53

Bist

10.548,91

Başbakan Yıldırım İzmir'de

Yıldırım: (3) - 'Terör örgütleri 'Evet çıkarsa biz biteriz' diyorlar. 'Evet' çıkacak siz de biteceksiniz. Bu ülkenin milliyetçi ve ülkücü gençleri size geçit vermeyecek'- 'PKK, DEAŞ, FETÖ bunların alayı 'hayır' kampanyası yapıyor. Şimdi bunlara bir de bazı Avrupa ülkeleri katıldı. Ne yapalım, 'hayır'da beraber olsunlar, bize 'evet' yeter, bize millet yeter'- 'Kılıçdaroğlu'nun belir

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 20:29:35

Başbakan Yıldırım İzmir'de
Başbakan Binali Yıldırım, "Terör örgütleri 'Evet çıkarsa biz biteriz' diyorlar. 'Evet' çıkacak siz de biteceksiniz. Bu ülkenin milliyetçi ve ülkücü gençleri size geçit vermeyecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, İzmir'in Aliağa ilçesindeki ENKA Salonu'nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlara hitap etti.

Aliağa'nın AK Parti iktidarı döneminde büyük gelişme gösterdiğini, yaptıkları yatırımlarla ilçenin ihracatının büyük oranda arttığını, ilçeye bir meslek yüksekokulu açıldığını, 75 yataklı devlet hastanesi yaptıklarını, 250 yataklı bir hastanenin daha inşa edilmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Yıldırım, bölgeye yaptıkları yatırımları yeterli görmediklerini belirtti.

İzmir-Çanakkale bölünmüş yolunun tamamlandığını ayrıca İzmir'den Çanakkale'ye uzanan bir otoyol yapacaklarını, bunun da 76 kilometrelik İzmir-Bergama bölümünün ihalesinin yaptıklarını, yakında çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, Çandarlı Limanı ve İZBAN'ın Bergama'ya uzatılması çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Her seçim döneminde siyasi partilerin vatandaşlara gelerek yeni anayasa sözü verdiğini söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Seçim bitince, millet 'Haydi bu işi yap kardeşim' dediğinde hepsi bir kenara çekilir. Ama bu sefer MHP 'Önce memleketim ve milletim' dedi ve AK Parti ile beraber bu anayasa değişikliğini yaptı. Buradan MHP'ye ve onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Terör örgütleri 'Evet çıkarsa biz biteriz' diyorlar. 'Evet' çıkacak siz de biteceksiniz. Bu ülkenin milliyetçi ve ülkücü gençleri size geçit vermeyecek. 'Evet' diyerek sizi de bitirecekler, Kandil'i de. Bu ülkenin aydınlık yarınlarına giden yolu hep birlikte açacaklar."

Millete verdiği sözü yerine getirmekten kaçanların şimdi kara propaganda yaptığına işaret eden Yıldırım, "Aslı esası olmayan, yalan dolanla milletin aklını çelmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin kalkınmasını, güçlenmesini istemiyorlar. Önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunların zihniyeti 'küçük olsun, benim olsun.' Şimdi, PKK, DEAŞ, FETÖ bunların alayı 'hayır' kampanyası yapıyor. Şimdi bunlara bir de bazı Avrupa ülkeleri katıldı. Ne yapalım, 'hayır'da beraber olsunlar, bize 'evet' yeter, bize millet yeter." diye konuştu.

- "Uyan da balığa gidelim"

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin vakit kaybetmeden 2023 hedeflerine ve Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için anayasa değişikliğinin önemine dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ekran başında ahkam kesiyor. Diyor ki 'cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde cumhurbaşkanı ile başbakan çatışması yaşanır.' Adam daha değişikliği okumamış bile. Yazık, biz de zaten onu söylüyoruz. Söyleyene değil, söyletene bak. İşte günlerdir biz bunu anlatıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun belirttiği sebepten dolayı biz anayasanın değişmesi lazım diyoruz. Tam da senin dediğini yapıyoruz. Günaydın, uyan da balığa gidelim. Daha neye 'hayır' dediğini bile bilmiyor. Bilmediği gibi dersine de çalışmıyor. Ana muhalefet partisinin düştüğü durum. Allah yardım etsin. Kılıçdaroğlu'nu size havale ediyorum. Siz sandıkta gerekeni yaparsınız."

Başbakan Yıldırım, milletin 16 Nisan'da kendisine köstek olanı değil, destek olanı seçeceğini, laf değil, iş ve aş üretene gereken cevabı vereceğini kaydetti.

Cumhuriyet tarihinde ekonomi, siyaset, sosyal, kültür ve spor alanında ilklerin İzmir'de yaşandığını hatırlatan Yıldırım, İzmir'e hükümet olarak büyük önem verdiklerini, 15 yılda 43 milyar lira yatırım yaptıklarını vurguladı.

Yıldırım, İzmir'den 16 Nisan'da yüksek bir ses beklediğini ifade ederek "Bu ses, Ankara'dan, Diyarbakır'dan ve Kars'tan duyulsun. Milletin önündeki engelleri bir daha gelmemek üzere ortadan kaldırıyoruz. Türkiye'nin önünü açacak, darbeleri tarihe gömecek yeni bir sistem devreye girecek. Meydanlar hazır, yüz binler, milyonlar 'evet' diyor. Sadece milletin dediği olacak, milletin hizmetkarı kazanacak." diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hükümet olarak Türkiye'nin istiklali ve istikbali için gece gündüz çalıştıklarını belirterek "Elbette Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız İzmir için şans. Bu şans 81 il için geçerli. Bu yollarda daha hızlı, daha emin adımlarla yürümemiz lazım. Çünkü yolun sonu belli, hedef 2023, 2053, 2071. Hedef belli ise o hedefe bir an önce varmak için geceyi gündüze katmak lazım. Birilerinin paçalarınızdan asılıp sizi engellememesi lazım. Bu kutlu yolda sağlıklı yürümek, hedeflerinize ulaşmak için var mısınız?" dedi.

Başbakan Yıldırım daha sonra Hakkari'de şehit olan Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in Aliağa ilçesindeki ailesini ziyaret etti. Çıkışta vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, bazı vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Etkinlikten notlar

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"nın yapıldığı ENKA Spor Salonu, İzmirliler tarafından saatler öncesinden dolduruldu. Güvenlik kontrolünden sonra salona alınan katılımcılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla etkinliği izledi.

Yıldırım, salona girmeden önce Aliağa Engelsiz Mehter Takımı, davetlilere konser verdi. İzleyiciler de mehter takımının çaldığı marşlara ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Salonun etrafına 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Abdullah Tayyip Olçok, Erol Olçok ve Ömer Halisdemir ile İzmir Adliyesindeki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in üzerinde "Vatan size minnettar" ve "Ey Türk evladı, Mıh ol nal kurtar, Nal ol at kurtar, At ol yiğit kurtar, Yiğit ol vatan kurtar" yazılı fotoğrafları asıldı.

Başbakan Yıldırım, salona girişinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tribünlerdeki kadınlara karanfil attı.

16 Nisan'daki halk oylaması için uyarlanan İzmir Marşı'na bir ara eşlik eden Yıldırım, tezahüratlar nedeniyle konuşmasına sık sık ara verdi.

Yıldırım, törenin sonunda seyircilerden birinin çocuğunu omuzuna alarak fotoğraf çektirdi.

(Bitti)


Haber Ara