Dolar

32,4140

Euro

34,8244

Altın

2.441,75

Bist

10.082,77

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 21:30:48

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Biz laf üstüne laf koymuyoruz, taş üstüne taş koyuyoruz. Bırakın yapmayı, yıkmasınlar, gölge etmesinler yeter" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'te bulunan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, beraberinde AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, milletvekili adayları Fevzi Sevgili, Lokman Özcan, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililerle, Güres Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Daha sonra aynı caddedeki AK Parti seçim bürosuna gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kentte yeni okullar, ağız diş sağlığı merkezleri, çocuk hastaneleri yaptıklarını ve her alanda hizmet götürdüklerini söyledi.

- "Kardeşim sen izin verdin mi hizmetin olmasına?"

Terör örgütünün bölgedeki yatırımları engellediğini belirten Yılmaz, "Biz laf üstüne laf koymuyoruz, taş üstüne taş koyuyoruz. Bırakın yapmayı, yıkmasınlar, gölge etmesinler yeter. Hem yatırımlarımıza saldırılıyor, hem iş makinelerimize zarar veriliyor, iş adamlarımızdan haraçlar toplanıyor. Bakıyorsunuz aynı çevreden insanlar geliyor niye yeterince hizmet yok diyorlar. Kardeşim sen izin verdin mi hizmetin olmasına" diye konuştu.

Yılmaz, terör ve şiddetin kalkınma ile demokrasinin düşmanı olduğuna dikkati çekerek, emniyet ve güvenliği sağlamanın yanında demokratikleşmeye devam edeceklerini anlattı.

"Demokrasi bizim ihtiyacımız, hem refahımızı artıracağız hem de özgürlüğümüz arttıracağız" diyen Yılmaz, terörün tek bir partinin meselesi olmadığını, çözümü için bütün siyasi partilere, medyaya ve sivil toplum kuruluşlarına iş düştüğünü vurguladı.

Yılmaz, AK Parti'nin yaptığı anayasal, yasal değişikliklerle ve Çözüm Süreciyle çok farklı bir ortam oluştuğunu ifade etti.

Çözüm Sürecini halkla birlikte devam ettireceklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Birileri bunu istismar etmeye çalıştı. Bunu çok farklı yerlere çekmeye çalıştılar ama başaramayacaklar. Halkımızla birlikte çözüm sürecini inşallah tamamlayacağız. Bu emniyet, güven ortamını tehdit edenler, bakın halkın emniyetini diyorum, eskiden ne denirdi? 'Devletin güvenliği' ama biz o zihniyette değiliz. Biz 'halkın emniyeti' diyoruz, 'insanın, halkın güvenliği' diyoruz ve bunu temin etmeye de kararlıyız. Artık yeter bu kadar zarar verdiniz bu bölgeye ve en fazla zarar da Kürt halkına ve gençlere veriyor, gençlerin geleceğini karartıyor. Allah'ın izniyle hem halkımızın emniyetini, güvenliğini sağlayacağız hem de demokratikleşmeye devam edeceğiz, daha ileri demokratik adımlar atacağız."

- Gençlere bedava internet ve GENÇDES programı

Gençlere yönelik bedava internet, ilk defa işe girdiğinde bir yıllık maaş ve iş kuran gence 50 bin liraya kadar hibe, işini geliştirmek isteyen gence 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği gibi vaatlerinin bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, KÖYDES ve BELDES'e benzeyen GENÇDES adlı bir program başlatacaklarını dile getirdi.

Haber Ara