Dolar

32,2862

Euro

35,0587

Altın

2.473,71

Bist

10.489,31

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 17:33:06

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bu memleket çok hainlikler gördü. Bu aziz vatan tarih boyunca ne ihanetler gördü ama inanın ki yüzyıllar boyunca bu FETÖ'cüler kadar hain bir grup çıkmadı." dedi.

Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Ordu Valiliği ve Ünye Elele Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan, "Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere" projesinin kapanış programına katıldı.

Ünye Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "669 sayılı kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılanmasını sağlayan adımları atıyoruz. Bundan sonra hiçbir kimse aklının ucundan dahi 'ben bir gün olur da darbe yapabilirim' diye geçiremeyecek. Türk Silahlı Kuvvetlerini yeniden yapılandırıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, tek görevi vatanı korumak olan kurum haline getiriliyor. Sınırlarımızı bekleyecek, bu memleketi koruyacak. Öyle ikide bir darbe yapmaya, Silahlı Kuvvetler zemin olarak kullanılmayacak." diye konuştu.

Gençlerin ilk darbe tehdidini 15 Temmuz gecesi gördüğünü belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Biz 60'ı görmedik. 60 darbesinde bu ülkede Başbakan asıldı. 71'i hatırlıyoruz. 80 darbesini hatırlıyoruz. 97, 28 Şubat'ı hatırlıyoruz. 27 Nisan'ı hatırlıyoruz. Bunların hepsi darbe ya da darbe teşebbüsleri. Arada da irili ufaklı teşebbüsler oldu. Her darbeden sonra şunu söylediğimizi hatırlıyorum, 'artık Türkiye'de darbeler dönemi sona ermiştir.' Bakarsınız 3-5 senede bir darbe teşebbüsü ya da bir darbe ortaya çıkar. Neden? Darbe üreten bir sistemimiz var da onun için."

"Biz bunlara yıllardır çağrı yapıyoruz. Bu FETÖ'cülere." ifadesini kullanan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendinize güveniyorsanız, gelin parti kurun. Gelin, iktidar olun, milleti yönetin, başımızın üstüne. Üç beş soysuz, millet size oy vermeyecek ve iktidara getirmeyecek, bunu biliyorsunuz. Sağa sola, devlet kademelerine sızacaksınız. Üstünüze asker üniformasını giyeceksiniz. Sözde komutan olacaksınız, size teslim edilen, 'vatanı koruyun' diye verilen silahları halka doğrultacaksınız, uçaklardan bomba yağdıracaksınız. Böyle bir şey kabul edilemez. Artık bu zemini oluşturan sistemi değiştiriyoruz."

Başbakan Kurtulmuş, darbe tehdidinin Türkiye'de bir hayıra vesile olduğunu vurgulayarak, "İnşallah bir daha kimse aklının ucundan dahi bir darbe teşebbüsünde bulunmayı geçiremeyecek. Sistemi bu anlamda demokratikleştiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kadrolarını, bu memleketin bütün evlatlarına açıyoruz. Sağcı, solcu, liberal, muhafazakar, Sünni, Alevi, Türk, Kürt, bu memleketteki 79 yurttaşımızın hepsi, bu ülkenin bütün kadrolarına gelebilecek şekilde devleti şeffaflaştırıyor, devleti demokratikleştiriyoruz. Devleti ele geçirilecek bir yer değil, hizmet edilecek bir makam, bir mekan haline getiriyoruz. İnşallah bu şerden hayırlar doğacak." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu çetelere karşı uyanık olacağız "

Milyonlarca kişinin darbe girişimine karşı tek vücut olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bir çok ilinde ve ilçesinde insanlar sabahlara kadar demokrasi nöbeti tuttu. İnsanlarımız elindeki bütün imkanlarıyla 15 Temmuz akşamındaki bu hain pusuyu bozmak, bu hain saldırıyı durdurmak için göğsünü siper etti. Allah milletimizden razı olsun. Allah bir daha bu millete böyle kötü, böyle karanlık günler, karanlık dönemler yaşatmasın. Bu memleket çok hainlikler gördü. Bu aziz vatan tarih boyunca ne ihanetler gördü ama inanın ki yüzyıllar boyunca bu FETÖ'cüler kadar hain bir grup çıkmadı. Böyle bir ihaneti tarihin hiçbir döneminde, hiçbir gavur yapmadı. Bundan daha büyük gavurluk görmedik. Karşımıza çıkan düşman hiç olmazsa cephede bize karşı yiğitçe savaştı ama bu kadar kalleşçe, bu kadar haince, bu kadar kahpece, içimizden bizi vuran bir çeteyle bu topraklar karşılaşmadı."

Kurtulmuş, şimdi bunlardan hesap sorma zamanı olduğunu belirterek, "Birlik olmaz zamanı, millet olarak bütünleşme zamanıdır. Bu çetelere karşı uyanık olacağız." dedi.

Gençlere sahip çıkacaklarını kaydeden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bunlar senelerce sinsi bir şekilde 'gençlere sahip çıkıyoruz' ayaklarıyla geldiler. Okul dediler, dershane dediler, himmet dediler, burs dediler. Bütün milletin imkanlarını maalesef sömürdükleri gibi gençleri, beyinleri uyuşturulmuş şekilde ifa ettiler. Şimdi buna karşı büyük bir ders aldık. Buna karşı uyanık olacağız. Çok açık söylüyorum bundan sonra bunlardan hesap soracağız ve burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu işin bir bedeli var kolay değil. 238 insanı şehit ettiler. Yaklaşık 2 bin 200 insanımızı yaraladılar. Milyonlarca insanımızın da gelecek ümitlerimizi çaldılar. Bunun bir bedeli olmayacak mı? Yaptıkları yanlarına kar mı kalacak? Hiç öyle zannetmeyin. Sizin adınıza bu hesabı soracağız. Ayrıca bu örgütün başındakini, Pensilvanya'dakini inşallah Türkiye'ye getireceğiz, ondan da hesap soracağız."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından proje kapsamında çeşitli yarışmalarda dereceye giren gençlere ödül verdi.

Programa AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve çok sayıda vatandaş kaldı.

(Bitti)


Haber Ara