Dolar

32,2768

Euro

34,7748

Altın

2.395,82

Bist

10.276,88

Başbakan Yardımcısı Kaynak:

'Bizim istikrarı sürdürmemiz lazım. İstikrarlı bir devlet, istikrarlı bir hükümet olmadığı takdirde başımıza neler geleceğini buradan 100 kilometre güneyde görüyoruz. Bakın Halep diye bir şehir yok. Suriye diye bir devlet yok. Musul diye bir şehir yok. Yani bizim istikrarımızın zayıflaması demek Allah saklasın bu bölgede böyle zor zamanlarla karşılamamız demektir'- 'Dünya ekonomik olarak küçülü

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 17:27:34

Başbakan Yardımcısı Kaynak:
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bizim istikrarı sürdürmemiz lazım. İstikrarlı bir devlet, istikrarlı bir hükümet olmadığı takdirde başımıza neler geleceğini buradan 100 kilometre güneyde görüyoruz. Bakın Halep diye bir şehir yok. Suriye diye bir devlet yok. Musul diye bir şehir yok. Yani bizim istikrarımızın zayıflaması demek Allah saklasın bu bölgede böyle zor zamanlarla karşılamamız demektir." dedi.

Kaynak, Ziraat Odası Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Burada konuşan Kaynak, iki önemli dinamikleri bulunduğunu, bu dinamiklerden birinin ordu, diğerinin de çiftçiler olduğunu belirterek, "Ordumuz içindeki hain unsurlardan temizlendikten sonra ne kadar kahraman bir ordu olduğunu Suriye'de ortaya koydu. İkinci gücümüz, dinamiğimiz de çiftçimiz. Asker sınırımızın, çiftçimiz topraklarımızın sahibi, onların bekçisi." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta 2001'deki krizden sonra çiftçilerin traktörleriyle protesto yaptığını, çünkü çiftçinin satacağı ürünün sadece mazot borcuna bile yetmediğini anımsatan Kaynak, Türkiye'de bugünleri hep beraber yaşadıklarını kaydetti.

Türkiye'nin bir gecede yarı yarıya fakirleştiği günlerin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Kaynak, bir gecede Türkiye'de yüz binlerce insanın işsiz kaldığını, bir gecede doların 600 liradan bin 300 liraya çıktığını aktardı.

Milletin kararına, geleceği için atacağı adımlara, seçimlerine güvendiklerini vurgulayan Kaynak, şöyle devam etti:

"Çok sağduyulu ve feraset sahibi bir milletimiz var ama o milletimizin iradesinin başkaları tarafından başka mecralara götürülmesine karşı çıkıyoruz. Anayasaya değişikliğini biz Meclis'te yaptık. Yaptığımız değişikliğin özü şudur; milletimiz kendini yönetecekleri doğrudan kendisi seçsin, arada başkaları olmasın. Milletin seçtiği başbakan yerine 3 sene, 4 sene içerisinde 3-4 tane başka başbakanlar görmesin. Milletimiz kendi iradesiyle kimi seçiyorsa, ona oy versin. Milletimiz kendi kendisine bir meclis oluştursun. O milletvekilleri de milletimiz adına o hükümeti denetlesin, kanun yapsın. Getirdiğimiz sistemin tek özeti budur."

- "Normalde 280 sene sonra sıranın bana gelmesi lazımdı"

Kaynak, ülkenin ve insanların geleceğinin riske edilmemesi gerektiğini belirterek, "Devlet yönetimi için her şeyden önemli olan istikrar. İstikrarlı bir hükümetle yolumuza devam etmemiz lazım. 4 yılda bir seçim yapan Türkiye'de 65. hükümetin bakanıyım ben. Normalde 280 sene sonra sıranın bana gelmesi lazımdı. İstikrar yok. 6 ayda, 10 ayda kurulan, değiştirilen hükümetler, Başbakanlar ve her birinin yeni bir politikası." dedi.

İstikrarın önemine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şunları kaydetti:

"Bizim istikrarı sürdürmemiz lazım. İstikrarlı bir devlet, istikrarlı bir hükümet olmadığı takdirde başımıza neler geleceğini buradan 100 kilometre güneyde görüyoruz. Bakın Halep diye bir şehir yok. Suriye diye bir devlet yok. Musul diye bir şehir yok. Yani bizim istikrarımızın zayıflaması demek Allah saklasın bu bölgede, böyle zor zamanlarla karşılamamız demektir. 15 Temmuz'da zor bir gece ve zamanla karşılaştık. Milletimizin tankını, topunu, uçağını milletin kendisine döndürdü bir kısım hainler, bir kısım haşhaşiler. Milletimiz dimdik durdu. Sadece elinde bir bayrak, uğruna şehit olmayı, uğruna can vermeyi göze alacağımız bayrağımız ve kalbindeki inancı... O yüzden milletimizin 15 Temmuz'da yaptığının kıymetini biliyoruz. Milletimiz böyle tehlikelerle asla bir daha karşı karşıya gelmesin, asla milletin söylediğinin sözü üzerinde başkasının sözü olmasın."

16 Nisan'ı milletin istiklali için yeni bir kapının eşiği olarak gördüğünü ifade eden Kaynak, 16 Nisan'dan sonra Allah'ın izniyle herkesin işine bakacağı, alın terinin karşılığını alacağı bir ülke haline gelmek istediklerini kaydetti.

"Dünya ekonomik olarak küçülürken Türkiye bakın 18 Mart'ta Çanakkale'de 1915 köprüsünün temelleri atılıyor." diyen Kaynak, milletin, milletin çocuklarının geleceğini milletin bizzat kendisine emanet ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Ara