Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Başbakan Davutoğlu'nun New York temasları

Başbakan Davutoğlu'nun New York temasları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 15:33:40

Başbakan Davutoğlu'nun New York temasları
Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York temasları çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğindeki "BM Barış Operasyonları Zirvesi" ile "Terörizmle Mücadele Zirvesi"ne katılarak, birer konuşma yapacak.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu'nun yüksek düzeyli haftası ve bu vesileyle tertiplenecek zirvelere katılmak üzere, bugünden itibaren 1 Ekim'e kadar New York'ta bulunacak.

Davutoğlu, New York programı çerçevesinde BM Genel Kurulu'na hitap edecek. 2015 sonrası sürdürülebilir kalkınma hedefleri (2030 Gündemi) belgesinin kabul edileceği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde konuşma yapacak olan Davutoğlu, zirve kapsamında bir oturuma da eş başkanlık edecek.

Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğindeki "BM Barış Operasyonları Zirvesi" ile "Terörizmle Mücadele Zirvesi"ne iştirak ederek, birer konuşma yapacak.

Göç ve Kalkınma Küresel Forumu Dönem Başkanı sıfatıyla, göç ve sürdürülebilir kalkınma konulu üst düzeyli bir toplantının açılış oturumunda konuşacak olan Davutoğlu, Türkiye'nin 2016'da ev sahipliği yapacağı ve ilk kez düzenlenecek BM Dünya İnsani Zirvesi'ne giden sürecin ve zirve hazırlıklarının ele alınacağı etkinliğe BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile katılacak.

Filistin bayrağının BM merkezine çekilme törenine de katılacak olan Davutoğlu, ayrıca, diğer liderlerle ikili temaslarda bulunacak.

Başbakan Davutoğlu, başta DEİK tarafından düzenlenecek "7. Türkiye Yatırım Konferansı" olmak üzere, ABD'de konuşlu önde gelen küresel yatırım ve ticaret çevreleriyle çeşitli etkinlikler çerçevesinde bir araya gelecek ve ABD'de yaşayan Türk toplumu temsilcilerini kabul edecek.

Haber Ara