Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Başarıda esas olan devamlılıktır'

'Başarıda esas olan devamlılıktır'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-15 13:49:53

'Başarıda esas olan devamlılıktır'
ADEM KUTUCU - İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Bahattin Ulusan, bünyelerindeki 22 branşta başarıda istikrarı yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, izcilik de dahil, faaliyet gösterdiği branşlarda 40 bin sporcuyla 115 kategoride çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp sporcularının, bugüne dek 4 olimpiyattan, 4 altın, 3 gümüş ve 3 de bronz olmak üzere, toplam 10 madalyası bulunuyor.

Kulüpte güreş branşında Cenk İldem ve Selim Yaşar, tekvandoda Servet Tazegül ve Nur Tatar, atletizmde Bekir Karayel, halterde Daniyar İsmayilov ile badmintonda Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanırken, çok sayıda sporcusu da kota mücadelesini sürdürüyor. Yüzmede Beytullah Eroğlu ve Özlem Kaya, paralimpik oyunlarına katılma hakkını elde etti.

Cebeci Spor Kompleksi'nde AA muhabirinin sorularını cevaplayan kulüp başkanı Bahattin Ulusan, önceki başkan Ahmet Hamdi Çamlı döneminde kulüpteki spor dalı sayısının 22'ye çıktığını belirterek, "Öncelikli hedefimiz bu branşlarda kalıcı olmak. Başarıda esas olan devamlılıktır. Yeni branşların kurulması için teklifler var fakat hemen hevesle olmuyor bu iş maalesef. Arkadaşlarımla beraber, branşları adam akıllı değerlendireceğiz. Nasıl ki güreşte ve tekvandoda söz sahibiysek, diğerlerinde de en az onlar gibi kalıcı ve başarılı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ulusan, asli görevlerinin sporculara gerekli altyapıyı hazırlamak olduğunu vurgulayarak, "Milli takım hocaları ile bizim takım hocalarını koordinasyon halinde tutmalıyız ki sporcularımız milli takıma gittiklerinde başarılı olsun. Daha şimdiden bizim 8 sporcumuz olimpiyatlara katılmayı hak kazanmış, barajı aşmış durumda" ifadelerini kullandı.

- "Bir elimiz yağda bir elimiz balda değil"

Belediye olarak mücadele etmeden, bu sporcu sayısına ulaşmanın mümkün olamayacağını savunan Ulusan, "40 bin sporcu gerçekten kolay değil. Bin 942 yarışmacı sporcusu olan bir kulüp hakikaten yok" dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımın durumunun kötü olduğunu dile getiren Bahattin Ulusan, "Sadece basketbol takımımız biraz sallanıyor. Anadolu Efes maçını izledim. Sadece hocaları 1,5 milyon avro ücret alıyor. Takım 30 milyon avro değerinde. Belediye var diye arkamızda, aman aman paralar yağmıyor bize. Bizim, bir elimiz yağda bir elimiz balda değil" ifadelerini kullandı.

- "Aziz Yıldırım'a katılmıyorum"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, daha önce yaptığı, "Bütün belediyeler spordan elini çekmeli. Belediyelerle ilgili hiçbir takım olmamalı. Devletin bankaları spordan çekilmeli" açıklamasını değerlendiren Ulusan, şunları kaydetti:

"Aziz Yıldırım'ın cephesinden baktığımızda böyle görünüyor ama bu destekler olmazsa sporumuz çöker. Benim eskiden profesyonel futbol oynadığım birçok kulüp bugün yok. Yürütemediler, gitmedi. Bu destek, demek değildir ki her şeyi belediye veriyor. Ben VakıfBank genel müdür yardımcısıyla da görüştüm. Biz finansör de arıyoruz. İstismar kesinlikle olmamalı. Ben Sayın Başkan'a bu konuda kesinlikle katılmıyorum. Belki bizim taraftan baksa 'Bu hakikaten doğruymuş' diyecek ama diğer taraftan da Aziz Yıldırım haklı. Bankayla baş edemiyor."

- "Birbirimizi başarıya iteceğiz"

Başkan Ulusan, kulüp bünyesindeki tesisleri herkesin hizmetine sunduklarını, diğer kurumlarla kolektif çalışmanın başarıyı getireceğini ifade etti.

İstanbul'daki 19 tesise, Spor AŞ'nin baktığını kaydeden Ulusan, "Spor AŞ'nin Genel Müdürü buranın başkan vekili şu anda. Biz kolektif çalışıyoruz. Valilerimizle ve Kaymakamlarımızla dertleşeceğiz ve birbirimizi tamamlayacağız. Birbirimizi başarıya iteceğiz. Bunun başka yolu yok ki" şeklinde konuştu.

Bünyelerinde fazla sporcu barındırmayı değil, kalifiye sporcu sayısını arttırmayı hedeflediklerini anlatan Bahattin Ulusan, şunları kaydetti:

"Buranın yeterli olmadığını gördüm. Belediye Başkanımız da bunu kabul ediyor. Doldurmamız gerekiyor burayı. Tesis yapmak bizim işimiz. Başarıyı yakalamak da bizim işimiz. Ben Kasımpaşa'yı nasıl aldığımızı biliyorum. Burayı nasıl aldığımızı da biliyorum. İnşallah başaracağız ve daha yukarılara gideceğiz."

Haber Ara