Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Balkanlıoğlu: 'Huzurlu bir kent için vatandaşın desteği şart'

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşlara çağrıda bulunarak, 'Herhangi bir olay karşısında hiç çekinmeden, deşifre edilme korkusu yaşamadan, rahatlıkla emniyet birimlerine gidip meramınızı anlatın' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 12:30:36

Balkanlıoğlu: 'Huzurlu bir kent için vatandaşın desteği şart'
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Herhangi bir olay karşısında hiç çekinmeden, deşifre edilme korkusu yaşamadan, rahatlıkla emniyet birimlerine gidip meramınızı anlatın" dedi.

İlin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, huzurlu bir kentin sadece emniyet ve jandarma güçleri ile sağlanamayacağını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, "Huzurlu bir kentin sadece emniyet ve jandarma ile sağlanamayacağını, bu konuda herkesin kendini görevli addetmesi gerekir. Vatandaşlarımız herhangi bir olay karşısında hiç çekinmeden, deşifre edilme korkusu yaşamadan, rahatlıkla emniyet birimlerine gidip meramını anlatabilmeli. İhbar mekanizmaları iyi çalışmalıdır. Vatandaşların çekinceleri var. Doğu ve Güneydoğu'da görevlerde bulundum. Görev yaptığım yerlerde gözlemlediğim vatandaşın emniyet güçleri ve güvenlik güçleri ile aralarındaki diyaloğun kopması ya da çeşitli iletişim kanallarının çok açık olmamasıydı" diye konuştu.

Vatandaşlara seslenen Vali Balkanlıoğlu, huzurlu bir kent için güvenlik güçlerimize destek olmak gerektiğini vurgulayarak, "Güvenlik güçlerimiz hakikaten çok daha stabil ve hareketli bir hale geldi. Araziye artık güvenlik güçlerimiz hakim. Polis, jandarma sizler için burada. Onlar, sizin evladınız, kardeşiniz, amcanız, dayınız. Hiçbir işiniz olmasa bile güvenlik güçlerimizin yanına giderek, derdinizi paylaşın, çayını için. Herhangi bir sıkıntınız olduğunda da yardım isteyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Valilik toplantı salonunda, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısına, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gönüllü vatandaşlardan oluşan kurul üyeleri katıldı.

Haber Ara