Dolar

32,2633

Euro

34,6753

Altın

2.401,15

Bist

10.336,50

Balıkesir'de üniversitedeki inşaattaki göçük

Balıkesir'de üniversitedeki inşaattaki göçük

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 15:07:07

Balıkesir'de üniversitedeki inşaattaki göçük
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümünün yeni hizmet binasının inşaatındaki göçükte yaşamlarını yitiren işçilerden Mehmet Uzunkaş ile Mehmet Ali Hisar'ın cenazeleri defnedildi.

Yaralı olarak kaldırıldığı Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde kurtarılamayan Mehmet Uzunkaş'ın cenazesi, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak evine getirildi. Dualar okunup ve helallik istenirken, Uzunkaş'ın ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Uzunkaş'ın cenazesi, Zeytinlitepe Cami'sinde kılınan namazın ardından Çınarlıdere Mezarlığı'nda defnedildi.

Evli ve iki kız çocuğu bulunan Uzunkaş'ın 20 yıldır inşaat işçisi olarak çalıştığı öğrenildi.

- Mehmet Ali Hisar'ın cenazesi

Göçükten ölü çıkarılan işçilerden Mehmet Ali Hisar'ın cenazesi de aynı hastanenin morgundan alınarak, evine getirildi. Burada dualar okundu ve helallik istendi, Hisar'ın ailesi ve yakınları bu sırada üzüntülü anlar yaşadı.

Hisar'ın cenazesi, daha sonra Gaziosmanpaşa Camisi'nde kılınan namazın ardından Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk sahibi Hisar'ın 10 yıldır inşaat işçiliği yaptığı belirtildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, her iki işçinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

- İki işçinin adli tıptaki işlemleri sürüyor

Öte yandan, göçük altından ölü çıkarılan Ali Akbaş ve Nasif Yakıcı'nın cenazeleri, Bursa Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde toprağa verilecek.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar Ali Karadoğan ve İsmail Abul'un tedavileri sürüyor.

- Olay

Üç katlı olarak planlanan hizmet binasının ikinci katında kolon bağlantılarının yapılması sırasında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana gelmiş, bu sırada inşaatta çalışan 6 işçi göçüğün altında kalmıştı.

Göçükten yaralı kurtarılan Mehmet Uzunkaş, Ali Karadoğan ve İsmail Abul, hastaneye kaldırılmıştı. Uzunkaş, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Göçük altında kalanlardan Mehmet Ali Hisar, Ali Akbaş ve Nasif Yakıcı'nın cesedine ulaşılmıştı.

Haber Ara