Dolar

32,2638

Euro

34,6905

Altın

2.401,94

Bist

10.257,45

'Balat Sokakları' isimli resim sergisi açıldı

'Balat Sokakları' isimli resim sergisi açıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-02 18:16:39

'Balat Sokakları' isimli resim sergisi açıldı
Ressam İbrahim Tayfur'un "Balat Sokakları" isimli resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Galeri Eksen'in Balat'taki tarihi binasında yapılan açılışta AA muhabirine açıklama yapan Tayfur, Balat'ta yaşadığını ve bu yüzden sergide Balat'la ilgili resimlerine yer verdiğini söyledi.

Resimlerini hissederek ürettiğini aktaran Tayfur, "Balat, İstanbul'un çok eski ve önemli bir semti. Buraya kayıtsız kalamam. Buranın bir tarihi dokusu, mahalle kültürü ve her katmandan insan var. Resimlerimde de bu tarihi dokuyu yaşıyorum. Samimi duygular ön plana çıkıyor. Sergi de bu duygularla oluşturuldu. Sokaklar yaşıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında, hem insan popülasyonu hem de yapı olarak bir dönüşüm var. O dönüşümü eserlerimde de görebilirsiniz." dedi.

- "Bu sergi bir ilk"

Hazırlık sürecinin yaklaşık iki yıl sürdüğünü belirten Tayfur, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sergi bir ilk. Daha önce de böyle çalışmalar yapılmıştı fakat Balat'la ilgili bir sergi açılmamıştı. Sergi aslında hazırdı. Galeri Eksen'den teklif gelince burada izleyiciyle buluşturduk. Balat'la ilgili böyle bir şey yapmış olmak beni heyecanlandırıyor. Hem üretim hem sergileme aşamasında büyük bir heyecan yaşadım. Bunca olumsuzluk içinde böyle bir çalışma yapmak beni mutlu etti. Temel amacım insanları mutlu etmek."

Balat'ın tarihi dokusuna, çok bilinmeyen sokaklarına ve o sokaklardaki yaşama dair resimlerin yer aldığı sergi 14 Ağustos'ta sona erecek.

Haber Ara