Dolar

32,2063

Euro

35,0771

Altın

2.471,42

Bist

10.158,63

Bakan Celik, tohumculuk sektoru temsilcilerini kabul etti

Bakan Celik, tohumculuk sektoru temsilcilerini kabul etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 17:34:59

Bakan Celik, tohumculuk sektoru temsilcilerini kabul etti
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tohumluk, süs bitkileri, fidan, fide üretimlerinin niteliğini ve miktarını artıracak çalışmalar konusunda Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ile yakın temasta olacaklarını ifade etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Çelik, makamında TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Sektörün sorunlarının ele alındığı görüşmede Çelik, TÜRKTOB'a bağlı yedi alt birliğin temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu üyelerini dinledi.

Tohumluk, süs bitkileri, fidan, fide üretimlerinin niteliğini ve miktarını artıracak çalışmalar konusunda Birlik ile yakın temasta olacaklarını belirten Çelik, sorunların çözümünde beraber hareket etmenin önemine işaret ederek, sektörü bir bütün olarak ele alacaklarını kaydetti.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Gençer de Bakan Çelik'e tohumculuk sektörünün son durumu hakkında bilgi verdi.

Tohumculuk sektörünün 2006 yılında çıkan Tohumculuk Kanunu ile yeniden yapılandığını hatırlatan Gençer, sektörün özellikle yerli Ar-Ge'nin teşviki, KDV oranlarının ve döner sermaye ücretlerinin düşürülmesi ile tohum yetiştiricilerinin desteklenmesi konularında desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Gençer, toplantının sonunda Bakan Çelik'e "Tohumculuk Sektör Raporu"nu sundu.

Kabulde, TÜRKTOB Başkan Yardımcısı ve Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Başkanı Ayhan Bilgin, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Başkan Yardımcısı Dr. Vehbi Eser, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Başkanı Gürsel Tanrıver, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Başkanı Mehmet Köse, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı Savaş Akcan ve TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fide Üretcileri Alt Birliği (FİDEBİRLİK) Temsilcisi Tuncer Astar da hazır bulundu.

Haber Ara