Dolar

32,2676

Euro

35,0909

Altın

2.475,79

Bist

10.369,87

Bahreyn'de ele geçirilen silah yüklü tekne

Bahreyn'de ele geçirilen silah yüklü tekne

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 19:39:52

Bahreyn'de ele geçirilen silah yüklü tekne
Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, temmuz ayında yakaladıkları silah yüklü tekneyi, Amerika ve Körfez'deki müttefikleriyle işbirliği yaparak ele geçirdiklerini açıkladı.

Al Halife, Londra'da yayımlanan Eş-Şark el-Avsat gazetesine yaptığı açıklamada, Bahreyn'in temmuz ayında yükünü İran'dan aldığını iddia ettiği silah, patlayıcı ve mühimmat taşıyan bir tekneyi yakalamasını hatırlatarak, "Bahreyn'e kaçırılmaya çalışılan C-4 maddesinin miktarı? Manama'yı ortadan kaldırmaya yetecek güçte. Bunu sadece kendi başımıza değil bilakis Amerika ve diğer Körfez'deki müttefiklerimizle ele geçirdik" dedi.

Bahreyn temmuz ayında yükünü İran'dan aldığını iddia ettiği silah, patlayıcı ve mühimmat taşıyan bir tekneyi ele geçirdiğini açıklamıştı.

Yakalanan şüphelilerden birinin Ağustos 2013'te "patlayıcı malzemeler, el yapımı bomba üretimi ve ateşli silahlar üzerine İran'da Devrim Muhafızları kampında eğitim aldığı" belirtilmişti. Teknede, "43,8 kilogram C4 patlayıcı madde, 8 Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 32 Kalaşnikof şarjörü, cephane ve patlatıcı fitil" bulunduğu aktarılmıştı.

Bahreyn, yakaladığı gemiyi kamuoyu ile paylaşmadan hemen önce Tahran büyükelçisini istişare için geri çağırmıştı.

Bahreyn, 2011 yılında Arap Baharı sürecinde Şii çoğunluk ve Sünni muhaliflerin monarşiye karşı kitlesel ayaklanmalarını Suudi Arabistan'ın askeri desteğiyle bastırmıştı. İran, Basra Körfezi'nde yer alan monarşideki ayaklanmalara desteğini açıklarken, Bahreyn ise Tahran'ı ülkesindeki Şii'leri kışkırtmak ve silahlandırmakla suçlamıştı.

Haber Ara