Dolar

32,2090

Euro

35,1117

Altın

2.475,79

Bist

10.217,22

Bagdat'da uc ABD vatandasinin 'kacirilmasi'

Bagdat'da uc ABD vatandasinin 'kacirilmasi'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 02:08:56

Bagdat'da uc ABD vatandasinin 'kacirilmasi'
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, üç ABD vatandaşının Bağdat'ta "kaçırıldığı" yönündeki iddialar hakkında Bakan John Kerry'nin İranlı mevkidaşı ile konuştuğunu bildirdi.

Toner, günlük basın toplantısında, geçtiğimiz hafta Irak'ın başkenti Bağdat'da kaçırıldığı iddia edilen üç Amerikalı hakkında konuştu.

Amerikalıların İran destekli Şiiler tarafından kaçırıldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Toner, Kerry'nin mesele hakkında İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile konuştuğunu söyledi ancak iki bakanın konuşması hakkında detay vermekten kaçındı.

Toner, "Ortadan kaybolmalarına sebep olanlar hakkında çok yoğun bir tartışma var" dedi. Iraklı yetkililerle konu hakkında ortak çalışmalarının devam ettiğini belirten Toner, "Bu kişilerin başına ne geldiği hakkında birden fazla ihtimal var" ifadesini kullandı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerry ile Davos'ta yapacağı görüşme öncesinde gazetecilere, üç Amerikalının bir anda ortadan kaybolduğunu ve İran destekli Şiilerin işin içinde olduğuna inanmadığını söylemişti.

ABD Basınında çıkan haberlere göre, ismini açıklamak istemeyen hükümet kaynakları, üç ABD vatandaşının İran destekli Şiiler tarafından kaçırıldığını ileri sürüyor.

Haber Ara