Dolar

32,2632

Euro

35,0720

Altın

2.528,46

Bist

10.643,58

Bağdat, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' soruşturmasında ifade verdi

Bağdat, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' soruşturmasında ifade verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 21:09:15

Bağdat, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' soruşturmasında ifade verdi
Gazeteci Hayko Bağdat, bir yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

Bağdat, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı Sevgi Kalan Güvercin ile geldi.

Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç'e ifade veren Bağdat, gazete için yazdığı köşe yazısının izni olmadan bir haber sitesinde kullanıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef göstermediğini, sadece eleştiri hakkını kullandığı savunan Bağdat, şunları kaydetti:

"Söz konusu yazı, bazı siyasetçilerin ve onların yakınında bulunan medya organlarının yarattığı siyasi iklim, nefret ortamı gibi ortamlara sığınan bazı gazetecilerin bundan yararlanma noktasında kendileri hakkında yapılan eleştirilerden ibarettir. Yani bu yazı genel anlamda bir eleştiridir ve eleştirinin asıl konusu Cumhurbaşkanı'ndan ziyade onların yanında bulunan gazetecilerdir. Tabi ki Cumhurbaşkanı'ndan da söz edilmiştir fakat yazının genel anlamda hakaret teşkil eder yanı bulunmamaktadır."

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi talebinde bulunan Bağdat, ifadesinin alınmasının ardından adliyeden ayrıldı.

Haber Ara