Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bağcılar'da 'bağ bozumu' etkinliği

Bağcılar'da 'bağ bozumu' etkinliği

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 16:25:41

Bağcılar'da 'bağ bozumu' etkinliği
Bağcılar Belediyesi tarafından 9 farklı tür üzümün bulunduğu bahçede düzenlenen "bağ bozumu" etkinliğinde, 3 bin kişiye organik pekmez dağıtıldı.

Sancaktepe Mahallesi'nin Nostalji Bahçeleri'nden üzüm bağındaki etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin ismini üzüm bağından aldığını ifade etti.

Türkiye'deki meyve ve bahçe kültürünü Bağcılar'da "Nostalji Bahçeleri" adı altında yaşatmak için üzüm, kiraz, ceviz, kestane ve kayısı bahçeleri oluşturduklarını belirten Çağırıcı, şu bilgileri verdi:

"Bağcılar'da 22 mahallede de bu tür mekanları oluşturmak istiyoruz. Üzüm bağının da en önemli özelliği, çim üzerinde piknik yapılıyor olması. Aileler burada piknik yapıp nefes alabiliyor. Deprem anında da toplanma merkezi olarak kullanılabilecek bu bahçe, hemşehrilik ve komşuluk kültürünün gelişmesi açısından da önem teşkil ediyor. Bugün bağ bozumundayız ve hemşehrilerimize ikramlarda bulunup, pekmez kaynatacağız. Bu bahçemizde arı peteklerinde bal olduğunu belirtmek isterim. İstanbul'da artık arıların yetiştiği ve oğul verip bal yaptığını da hatırlatmak isterim."

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, 9 farklı türde 220 asmasının bulunduğu bağda dalından kopararak üzümleri yeme fırsatı buldu. Ayrıca organik pekmez kaynatılan etkinlikte 3 bin kişiye pekmez dağıtıldı. Dağıtım esnasında uzun kuyruklar oluşması dikkati çekti.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, mutluluklarını dile getirerek, organik pekmez ve üzüm için teşekkürlerini dile getirdi.

Haber Ara