Dolar

32,2676

Euro

35,0909

Altın

2.475,79

Bist

10.369,87

Azgın sularda rafting öğreniyorlar

Azgın sularda rafting öğreniyorlar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 11:10:59

Azgın sularda rafting öğreniyorlar
YAKUP BAKAR - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Sağlıklı Gelecek İçin Spor" adlı proje kapsamında, 40 kişi Karasu nehrinin azgın sularında verilen rafting derslerine katılıyor.

Rafting eğitimleri, Erzincan Doğa Sporları ve Gençlik Kulübü tarafından Türkiye'nin önemli rafting parkurları arasında bulunan Karasu nehrinin Üzümlü ilçesinden geçen 47 kilometrelik Sansa deresi parkurunda veriliyor. Teorik eğitimlerin ardından katılımcılar, eğitmenler gözetiminde botlara binerek Karasu nehrinin azgın sularına kendilerini bırakıyor. Heyecan dolu anların yaşandığı rafting dersleri bir hafta sürüyor.

Proje koordinatörü Yusuf Canbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 40 sporcuya eğitim verdiklerini belirtti.

Eğitim programının bir hafta sürdüğünü bildiren Canbaba, "Amacımız Erzincan'ın 'doğa sporları cenneti' olduğunu göstermek ve sporcu yetiştirmek. Yine eğitim alan arkadaşlarımız, nehir rehberliği yapabilir veya turizme yönelik istihdama katılabilirler. Bu işlerle Erzincan'a ekonomik bir girdi sağlamak da istiyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Ayşegül Akpınar da ilk defa rafting yaptığını söyledi. Raftingi daha önce televizyondan izlediğini aktaran Akpınar, "Açıkçası korkuyordum. Şimdi eğitimlere katıldım. Gayet güzel, çok eğlenceli geçiyor eğitimlerimiz. Hocalarımız bizleri yönlendiriyor. Herkesi rafting sporu yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Merve Özel de eğitimlerin çok güzel geçtiğine işaret ederek, duygularını "Su, korktuğumuz gibi değildi, gayet güzeldi. Hocalarımız bize çok destek ve yardımcı oldular. Onların desteği ile gayet güzel rafting yapabiliyoruz. Kursun ardından da bu sporu devam ettirmeyi düşünüyorum" diye dile getirdi.

Haber Ara