Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılar

Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 14:22:20

Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılar
Yunanistan sınırına yürümek için Edirne'ye gelen sığınmacılar, sınır kapısına yakın olduğu için kent merkezindeki bir parkta toplanıyor.

"Almanya'nın sığınmacı kabulü" söylentisi üzerine sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olarak Edirne otogarına gelen ve burada sabahlayan sığınmacılar, İstanbul'a gönderilecekleri endişesiyle toplanma yerlerini şehir merkezine kaydırdı.

Kent merkezindeki İlhan Koman Parkı'nda toplanmaya başlayan sığınmacılar, diğer grupların da kendilerine katılmalarını bekliyor.

Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan'ın da ikna etmeye çalıştığı sığınmacılar, Yunanistan sınırına geçiş için izin verilmesini istediklerini belirtiyor.

Emniyet Müdürü Erdoğan ise bu iznin verilmesinin mümkün olmadığını, Yunanistan'ın da kapılarını açacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

- Gözü yaşlı Lidya baba özlemi taşıyor

Sıcak havanın hakim olduğu kentte, bekleyişten en çok bebekler ve çocuklar etkileniyor.

Sığınmacı çocuklardan Lidya, babasının Almanya'da olduğunu anlatırken, hasret dolu sözcükleri gözyaşlarıyla boğazında düğümleniyor.

Suriyeli çocukların polislere çiçek verme yarışı ise ortamı biraz olsun yumuşattı.

Bu arada, Edirne Belediyesi'nde çalışan Ebru Karaca da parktaki çocuklara oyuncak dağıttı. Gözyaşını tutamayan Karaca, çocuklara sarılarak uzun süre ağladı. Bir Suriyeli sığınmacı anne de sarılarak, Karaca'yı teselli etti.

Haber Ara