Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 17:54:40

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a girmeye devam ediyor.

Hırvatistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 8 bin 750'si dün olmak üzere ülkeye 44 binden fazla sığınmacının girdiği ifade edildi.

Sığınmacıların en yoğun olduğu bölgelerin Sırbistan sınırındaki Tovarnik ve İloka beldeleri olduğu belirtilirken, dün gece 22.30 itibarıyla Bayakovo-Bartovci sınır kapısının araç trafiğine kapatıldığı kaydedildi.

Hırvatistan medyası, kapatılan Bayakovo-Bartovci sınır kapısının Hırvatistan tarafından 9 kilometre uzunluğunda tır kuyruğu oluştuğunu bildirdi.

Öte yandan, Sırbistan-Hırvatistan sınırındaki Tovarnik'teki yoğunluğun azaltılması için Hırvat askerlerce Opatovats'ta inşa edilen 200 çadırlık kampta yaklaşık 2 bin 900 sığınmacının kaldığı bildirildi.

Hırvatistan'a girdikten sonra farklı sığınma merkezlerine yerleştirilen sığınmacılar, daha sonra otobüs ve trenlerle Macaristan ve Slovenya sınırlarına götürülüyor.

- Biber gazlı müdahale

Bu arada, sığınmacılar arasında çıkan arbede çocukların zarar görmesini engellemek amacıyla polis, biber gazı kullandı.

Arbedenin neden çıktığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, sığınmacıları sakinleştirmeye çalışan Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostoyiç'in, "Hepinize iyi bir bayram diliyorum. Uyarıları dikkate alın ve itişmeyin. Bu şekilde daha hızlı nakledilebilirsiniz" ifadesini kullandığı bildirildi.

Haber Ara