Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Avrupa'daki göçmen krizi

Avrupa'daki göçmen krizi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 20:37:06

Avrupa'daki göçmen krizi
Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle evlerini terk ederek daha iyi bir yaşam için Batı Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenlerden beş bininin Avusturya'nın Nickelsdorf kentine geldiği belirtildi.

Umut yolculuklarını tamamlayan göçmenlerin arasında Boşnak futbolcu Edin Dzeko'nun 11 numaralı formasını giyen Suriyeli bir vatandaş da var. AS Roma takımında forma giyen Boşnak forvetin "büyük hayranı" olduğunu söyleyen Suriyeli göçmen, buradan Viyana'ya gitmek istediğini ifade etti.

Nickelsdorf göçmen kabul merkezi temsilcisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusturya'nın Macaristan sınırına yakın bölgesi Nickelsdorf'a bu sabah saatlerinde kontrollerden geçen yaklaşık beş bin göçmenin girdiğini söyledi.

Göçmenlere su ve yiyecek yardımı yapıldığını belirten kabul merkezi temsilcisi, göçmenlerin ülkeye on trenle geldiğini aktardı.

Macaristan sınırında bulunan Bicske bölgesinde dün 51 yaşındaki Pakistan vatandaşı bir kişi, tren istasyonunda çıkan arbedede ağır yaralanmış, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Bicske bölgesindeki göçmenlerden 500'ü polis barikatlarını aşıp yolla yürüyerek devam etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Macaristan hükümeti göçmen sayısının artması sebebiyle Almanya ve Avusturya tren seferlerini durdurmuştu.

Haber Ara