Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı

Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-09 12:03:57

Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı
Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Pakistan'ın teröre karşı yürüttüğü faaliyetleri takdir ederken, "Bununla birlikte, bu operasyonlar istenmeyen şekilde de olsa, söz konusu terör örgütlerinin faaliyetlerinin bizim topraklarımıza kaymasına neden oldu" dedi.

Gani, Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı'nda yaptığı konuşmada, mülteci konusunun Pakistan ve Afganistan için ortak bir sorun teşkil ettiğini belirterek, Pakistan halkına, milyonlarca Afgan mülteciye ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.

Bölge sorunlarının ana kaynağını bölgesel ve uluslararası terör gruplarının oluşturduğuna değinen Gani, Pakistan'ın bu örgütlere karşı yürüttüğü faaliyetleri takdir etti. Gani, "Bununla birlikte, bu operasyonlar istenmeyen şekilde de olsa, söz konusu terör örgütlerinin faaliyetlerinin bizim topraklarımıza kaymasına neden oldu" diye konuştu.

Gani ayrıca, yoksulluğun ülkesinin en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret ederek, "Yoksullukla mücadele, ana hedeflerimizden biri. Bölgesel işbirliğinin buna katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

- "Pakistan ile işbirliğini artıracağız"

Hindistan Dışişleri Bakanı Suşma Svara da konferanstaki konuşmasında, Hindistan'ın Pakistan ile işbirliğini arttıracağını ifade ederek, "Pakistan ve Hindistan'ın birbiriyle iş yapmak için olgunluk ve öz güven gösterme zamanıdır. Bütün dünya bizi izliyor ve onları hayal kırıklığına uğratmamalıyız" dedi.

Svara, ayrıca, ülkesinin Afganistan ve Pakistan arasındaki ticaret anlaşmalarına dahil olmak istediğini kaydetti.

Terörizmin bölgedeki en büyük sorun olduğuna dikkati çeken Svara, Hindistan'ın Afganistan'a bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Haber Ara